Kennis van innovatie van onderwijs

De wereld verandert in een snel tempo. Beroepen raken uitgestorven, en nieuwe ontstaan. In heel onderwijsland staan scholen voor dezelfde uitdaging: waar bereiden we leerlingen op voor, en hoe we dat op een manier die past.

Innovatie = vernieuwing

Elle Peters en Nico Teunissen van De Onderwijsspecialisten: "Innovatie klinkt voor de buitenwereld vaak als innoveren in nieuwe tools of technieken. Dat is wat ons betreft zeker niet het geval. Innoveren is voor ons vernieuwen in het totale onderwijs!"

Ruimte voor maatwerk 

Stap voor stap is in kaart gebracht waar kansen liggen voor verbetering, voor innovatie. De ontwikkeling van leerlingen staat altijd centraal. Wat hebben zij nodig om te groeien? Niet alleen in het klaslokaal, maar ook daarbuiten. Omdat de scholen van De Onderwijsspecialisten allemaal anders zijn, komt hier geen vast ‘programmaboekje’ voor. De ene school ziet kansen in een Summer Scool. Een andere school nodigt bijvoorbeeld een stratenmaker of zorgassistent uit om leerlingen te inspireren in een gastles.  

Uit de praktijk van De Fonkel

Bij De Fonkel worden kleine groepjes leerlingen uit de klas gehaald. Voor een kickboksles, bij wie de leerlingen heerlijk hun energie kwijtraken en leren doorzetten. Voor een gastles van een urban-artiest, die leert om anders te kijken naar (beeld)taal en naar jezelf. Of voor theater, dat leerlingen helpt om zich echt te laten zien en te leren vertrouwen op hun eigen kunnen. Schooldirecteur Satu Anttila: "Leerlingen zijn zo trots op wat ze bereiken, en terecht!"

  

Meer expertise van De Onderwijsspecialisten