Terug

Van zwerfplastic tot wormenbak: Het keuzemenu duurzaamheid motiveert en inspireert

Vandaag is het de Dag van de Duurzaamheid. Op veel locaties van De Onderwijsspecialisten gebeurt van alles rondom duurzaamheid en daar zijn we trots op! Samen dragen we bij aan een mooiere wereld. Voor onszelf, maar juist ook voor toekomstige generaties.

Deze dag grijpen we aan om het ‘keuzemenu duurzaamheid’ te lanceren. De Onderwijsspecialisten motiveert hiermee alle aangesloten scholen om met duurzaamheid aan de slag te gaan. Het keuzemenu helpt de medewerkers om te bepalen hoe ze het beste aan de slag kunnen gaan met duurzaamheid en staat bol van de inspirerende voorbeelden. Alle initiatieven moeten bijdragen aan duurzaam gedrag en educatie.

Op elke school is een Green Team actief. Deze mensen zijn de kartrekkers voor duurzame initiatieven. Samen met de medewerker duurzaamheid van De Onderwijsspecialisten kunnen zij op zoek naar de beste manier om duurzame initiatieven te implementeren op hun school.

Wat dacht je van met de leerlingen zwerfplastic rond de school verzamelen en in een mobiele recyclefabriek hiervan sleutelhangers maken? Past de fantasierijke voorstelling ‘Een aardig sprookje’, over de toekomst van onze planeet, misschien beter in het programma? Of is er op de school mogelijkheid om het schoolplein te verduurzamen met bijvoorbeeld regentonnen, een insectenhotel en een wormenbak?

Michelle Hieltjes, medewerker duurzaamheid bij De Onderwijsspecialisten: “Met het keuzemenu duurzaamheid willen we Green Teams helpen om nog meer duurzame stappen te zetten. Er gebeurt al heel veel rondom duurzaamheid op de verschillende scholen, een aantal van deze initiatieven worden uitgelicht in het keuzemenu duurzaamheid ter inspiratie. Daarnaast geeft het document praktische handvatten, bijvoorbeeld een duurzaamheidskalender en tips voor lesmateriaal & financiering.”

Het mooie is dat op steeds meer scholen de leerlingenraad actief meedenkt over duurzaamheidsvraagstukken. Zo doen we het echt samen!

Lees meer verhalen over 'Samen met jou!'