Terug

Tweede plaats voor leerlingen van iXklas Arnhem in finale van de Drone Cup Special

Op maandag 3 juni vond in Tilburg de allereerste landelijke finale Drone Cup Special. Leerlingen uit het voortgezet speciaal onderwijs, speciaal basisonderwijs en het vmbo streden om de snelste en behendigste dronepiloot van Nederland te worden. Voor het wedstrijdparcours werd gebruik gemaakt van de door leerlingen zelf ontworpen en zelfgebouwde obstakels.

Vanuit De Onderwijsspecialisten deden leerlingen van vso De Toekomst uit Ede, vso Mariëndael en ACT uit Arnhem mee aan de Drone Cup Special. De leerlingen komen wekelijks samen in de iXklas van het iXperium in Arnhem. In het iXperium Arnhem ontdekken leraren en leerlingen uit het voortgezet speciaal onderwijs de mogelijkheden van ict-rijk onderwijs. Zij worden hierbij begeleid door iCoördinatoren van De Onderwijsspecialisten en de mediamentoren van het iXperium.  

De Drone Cup Special is een innovatie lesmodule voor het speciaal onderwijs. In deze module laten professionele leerkrachten leerlingen kennismaken met de wereld van de drones. Het inspireert leerlingen rondom technische vaardigheden door ze uit te dagen zelf bijzondere drone race obstakels te ontwerpen en te bouwen en te leren vliegen met drones. Er wordt daarbij te werk gegaan volgens de internationaal erkende design thinking methode, waardoor de vaardigheden van creatief denken en handelen verder worden ontwikkeld. Leerlingen leren door zelf te ervaren en te doen.