Terug

Tony en zijn klasgenootjes pakken 2000 kerstpakketten in

De kerstdagen staan voor de deur. Veel organisaties geven daarom hun collega’s, als blijk van waardering, een kerstpakket cadeau. Zo ook de (voorgezet) speciaal onderwijs scholen van De Onderwijsspecialisten en dit doen zij met hulp van de leerlingen. 

De afgelopen drie weken zijn leerlingen van het Vierbeek College, het Briant College en Het Prisma druk bezig geweest met het inpakken van 2000 kerstpakketten voor alle medewerkers van De Onderwijsspecialisten. Dit werd gedaan op de locatie van Scalabor aan de Driepoortenweg in Arnhem. De leerlingen doen hierdoor werkervaring op, om uiteindelijk te worden opgeleid naar een volwaardige plek op de arbeidsmarkt.  

 

“Ik heb een belangrijke taak tijdens het inpakken van de kerstpakketten. Ik moet goed bijhouden of er nog voldoende voorraad is van de spullen die in het kerstpakket moeten worden gestopt. Als ik niet oplet kan mijn klasgenootje niet verder. En dan loopt de hele productielijn in de soep." Tony, leerling van het Vierbeek College, neemt zij taak erg serieus en dat vindt hij ook zo leuk aan dit werk. “Omdat we bij Scalabor de kerstpakketten inpakken voelt het alsof het echt werk is. Op school leren we veel over een goede werkhouding en dat moet je hier in het echt doen. We praten soms met mensen die hier werken en ze zijn allemaal heel aardig.” 

 

Tegenover Tony staat Tom. Tom is leerling van Het Prisma, hij moet de olijfolie in de doos doen. “Ik vind het heel leuk om samen te werken met de andere leerlingen, we geven elkaar vaak tips over hoe het nog beter kan. We werken hard. Ik eet soms wel vier boterhammen in de pauze en op vrijdag koop ik een blikje cola in de kantine. Als ik ’s middags thuis kom ben ik best moe maar de volgende dag heb ik altijd weer zin om aan het werk te gaan.” 

 

De Onderwijsspecialisten en Scalabor werken vaker samen. Het arbeidsontwikkelbedrijf biedt regelmatig stageplaatsen aan leerlingen uit het voortgezet speciaal onderwijs. Vanuit de samenwerking is ook het idee ontstaan om de kerstpakketten in te pakken op één van hun locaties. Scalabor faciliteert de ruimte en de middelen zodat de leerlingen goed hun werk kunnen doen.  

 

Tijdens het bezoek aan de leerlingen zien ook Astrid Berendsen en Hennie Loeffen (college van bestuur De Onderwijsspecialisten) dat er hard wordt gewerkt. “Wij vinden het heel een mooi gebaar dat  leerlingen de kerstpakketten inpakken die aan onze collega’s worden uitgedeeld als dank voor hun geweldige inzet het afgelopen jaar. Door onze goede samenwerking met Scalabor bieden we de leerlingen de mogelijkheid om werkervaring op te doen in een ‘echt’ bedrijf.