Terug

Team Briant College loopt de Nijmeegse Vierdaagse

Toen Fabian Zwaving, vakdocent Bewegingsonderwijs op het Briant College, in De Gelderlander las hij dat het nog mogelijk was om in te schrijven voor de Nijmeegse Vierdaagse, kreeg hij een plan. Fabian:  “Ik dacht: dit biedt een unieke kans voor onze leerlingen om zichzelf uit te dagen. Op school is er een oproep gedaan aan leerlingen om zich aan te melden voor deze sportieve uitdaging, een unieke ervaring of om zich in te zetten voor een goed doel.

Twee maanden later hadden vijf leerlingen zich ingeschreven en zijn we gestart met de voorbereiding. De motivatie is groot: de leerlingen hebben in hun vrije tijd verschillende routes gewandeld. Ook hebben we de eerste dag (de dag van Elst) samen gelopen.  Door dit te oefenen weten de leerlingen wat ze te wachten staat.

Het is fijn dat deze actie door het hele team van het Briant College wordt gesteund. We worden gesponsord en voorzien van materiaal. Verschillende collega’s willen één of meer dagen meelopen ter ondersteuning en ons langs de route voorzien van eten en drinken. Kortom: wat begon als een impulsief idee, is een actie geworden waar de hele school aan bijdraagt!”