Terug

Start officiële samenwerking Elver en De Onderwijsspecialisten

Op vrijdag 1 oktober was het feest bij locatie De Opmaat in Nieuw-Wehl. De samenwerking met Elver werd gevierd door een officiële openingsdag. Een samenwerking tussen de scholen De Rabot (SO) en De Ziep (VSO), onderdeel van De Onderwijsspecialisten en De Opmaat onderdeel van Elver. Opgezet om zorg en onderwijs te bieden in een veilige omgeving aan kinderen tot 18 jaar.

Maak kennis met De Opmaat

Eerder in juli tekenden Elver en De Onderwijsspecialisten een samenwerkingscontract. Daarmee maakt De Opmaat officieel onderdeel uit van De Onderwijsspecialisten. Vrijdag konden alle aanwezigen kennis maken met De Opmaat, genaamd Onderwijs-Zorggroepen & Kinderdagcentrum De Opmaat in Nieuw-Wehl.

Krachten bundelen

De middag startte om 13.00 uur met een dansworkshop van Dansstudio Vieberink voor alle kinderen. Om 14.30 uur openden Arnold Roelofs (waarnemend bestuurder van Elver) en Corine van Helvoirt (directeur onderwijs bij De Onderwijsspecialisten) de middag voor genodigden. Arnold opent met de woorden: “Namens Elver zijn wij blij om een bijdrage te kunnen leveren aan het recht van ieder kind op onderwijs. Wij weten hoe lastig en ingewikkeld dat kan zijn.” Corine vult aan: “Twee jaar geleden werden de krachten gebundeld. Elkaars expertise dragen bij aan het gezamenlijk doel om kinderen verder te brengen in hun ontwikkeling.” Na het welkomstwoord was er geen tijd voor een lintje doorknippen maar werd de samenwerking officieel geopend door het kapot slaan van een piñata. Aansluitend kregen genodigden de gelegenheid om sfeer te proeven in de lokalen van De Opmaat.

Waarom deze samenwerking?

Vanuit de gedachte dat ieder kind recht heeft op onderwijs, hebben De Opmaat, De Rabot en De Ziep het initiatief genomen om een passend aanbod te creëren voor EMB/EVB+ leerlingen. Dat wordt gedaan door middel van een gestructureerd dagprogramma in een passende omgeving, afgestemd op de (onderwijs en zorg) behoeftes van het kind. Onder andere met een afwisseling tussen in- en ontspanning en activiteiten binnen en buiten.