Terug

Stagebegeleider De Linde gaat sportieve uitdaging aan voor het goede doel

Stagebegeleider van De Linde, Laurens Tepperik, gaat fietsen. Niet zomaar én geen lullig eindje, samen met zijn goede vriend Tom fietst hij van Raalte naar de Alpe d'Huez. Deze fietstocht is ter ere van overleden vriend Jesper en heet daarom ook Tour de Jes.

Voor Jesper
Op 17 juli vertrekken de twee vrienden. En beginnen ze aan de fietstocht van 786,5 kilometer. Dit doen ze in zes etappes, beginnend in Raalte. Op het huisadres van overleden vriend Jesper begint het avontuur, vanaf daar rijden ze langs verschillende plekken waar Jesper en zij samen mooie herinneringen hebben. Jesper was leraar Duits en ook totaal idolaat van dit land, vandaar dat de eerste etappe ook naar Düsseldorf is.

“We zijn dit project gestart om Jesper te eren, we waren altijd al van het fietsen dus deze manier was voor ons logisch. Het is wel een beetje uit de hand gelopen, maar hoe tof!” vertelt Laurens. 

Jesper heeft in zijn jonge leven maar liefst drie levertransplantaties moeten ondergaan en was in afwachting op een volgende. Voor zijn vrienden daarom vanzelfsprekend om met de Tour de Jes geld op te halen voor de Maag Lever Darm Stichting (MLDS).

Steun van De Linde
Op De Linde kregen ze al snel lucht van dit bijzondere plan en bleven niet stilzitten. Op de Toekomstmarkt die eind mei werd georganiseerd werd de actie van Laurens goed in het zonnetje gezet. “Ik was zelf medeorganisator van de Toekomstmarkt en had er niet echt bij stilgestaan dat Tour de Jes daar wellicht ook bij hoorde, misschien te bescheiden. Daar dachten ze hier op school anders over, opeens stond daar onze contactpersoon van MLDS voor mijn neus en was ook mijn familie van de partij. Het was echt geweldig.”

Sindsdien zijn er op De Linde een aantal acties van start gegaan om Laurens te helpen geld op te halen. Zo worden er bijvoorbeeld lege flessen verzameld en hangt de donatie-QR-code prominent in de schoolgang.

Ook heeft De Linde iets wat niet veel andere scholen hebben: de poepposter. Door middel van deze poster en gastlessen van onder andere Laurens zelf, leren de leerlingen van De Linde hoe organen werken en wat je lichaam allemaal nodig heeft voor een goedwerkende spijsvertering.

Maak er wat moois van en niet sikkeneuren
Laurens is nu druk bezig met de voorbereidingen, wat betekent: veel kilometers fietsen. Toch is een complete voorbereiding voor zo’n enorme lange tocht niet haalbaar. “We gaan het zeker zwaar krijgen, dat weten we nu al, maar ook dat doen we graag nog voor hem. We gaan er gewoon iets moois van maken en niet sikkeneuren, daar hadden we Jesper enorm blij mee gemaakt.”

Het einddoel van de inzamelactie is inmiddels meerdere malen overtroffen, maar klaar is het nog lang niet. “Dit geld gaat volledig naar de stichting, ik vertrouw erop dat zij hier hele mooie dingen mee kunnen gaan doen.”

Draag jouw steentje bij, doneer!  Ga naar https://www.voormlds.nl/team/tour-de-jes/donate