Terug

Staatssecretaris Van Ark op bezoek in Arnhem

Op maandag 20 januari bracht staatssecretaris Tamara van Ark (sociale zaken en werkgelegenheid) een werkbezoek aan de arbeidsmarktregio Midden Gelderland op de locatie van Intratuin in Arnhem. Voor deze locatie was gekozen omdat hier vooral mensen werken die voorheen een afstand tot de arbeidsmarkt hadden.

Samenwerkingproject ‘Samen voor een Baan’
De Onderwijsspecialisten werkt samen met o.a. regionale werkgeversservicepunt, VNO NCW, Rijn IJssel College en het UWV om jongeren (schoolverlaters) in de regio Arnhem te helpen in hun zoektocht naar een duurzame plek op de arbeidsmarkt.

De staatssecretaris kreeg  informatie over het regionale werkgeversservicepunt en over de gestructureerde wijze waarop de regio zichzelf blijft verbeteren bij de bemiddeling van werkzoekenden. Als afsluiting was er de lancering van de nieuwe regio-brede project  "Samen voor een Baan".  Dit project is bedoeld om nog meer ontmoetingen te creëren tussen onderwijs, werkgevers en werkzoekenden.

Combinatiefunctionaris

Richard Brenkman en Frans van de Ven van De Onderwijsspecialisten lichtten de meerwaarde van combinatiefunctionarissen toe. De combinatiefunctionaris zorgt er samen met het werkgeversservicepunt, de gemeente en de werkgever voor dat de overgang van onderwijs naar een duurzame werkplek soepel verloopt.

“Het is belangrijker voor schoolverlaters om tussen niet wal en schip te raken in de zoektocht naar een duurzame arbeidsplaats. De combinatiefunctionaris behoudt de regie en blijft de ontwikkeling van de schoolverlaters stimuleren.”

Na afloop toonde Van Ark zich onder indruk: "Ik zie dat het in deze regio heel goed lukt om samen te werken, dat blijkt ook uit de cijfers. De regio loopt voor in de uitvoering van de banenafspraak. Alle betrokken partijen hebben heel scherp voor ogen wie de mensen zijn waar ze het voor doen. En die aandacht is waar het om gaat."