Terug

Voorstelling Special Forces

Op 20 mei 2021 is het dan eindelijk zover. De voorstelling Special Forces met leerlingen van De Onderwijsspecialisten wordt aan het publiek gepresenteerd. Introdans en De Onderwijsspecialisten bundelden opnieuw hun krachten, met een nieuwe editie van Special Forces. Onder leiding van choreograaf Adriaan Luteijn creëerde het docententeam van Introdans samen met onze leraren en studenten van het ROC Rijn IJssel Dans deze voorstelling. Onze leerlingen staan tijdens de voorstelling in de spotlights. Ook danst er een professionele danser van Introdans mee.

Dans in het onderwijs

Naast de creatie van deze professionele voorstelling wil het project meer dans in het (speciaal) onderwijs brengen. Dans is een goed en toegankelijk instrument gebleken om kinderen en jongeren vertrouwen te geven. Ze leren zich op een positieve manier te verhouden met de wereld om hen heen. Special Forces richt zich dan ook op de training van leraren. De Onderwijsspecialisten en Introdans werken al ruime tijd zeer succesvol samen. Dit resulteerde eerder in vier grote voorstellingen met elke keer 150 leerlingen uit het speciaal onderwijs. Met dit soort programma’s stimuleert De Onderwijsspecialisten kunst- en cultuurbeoefening door hun leerlingen. Introdans heeft veel ervaring met dansprojecten in het speciaal onderwijs en creëerde vele prachtige voorstellingen waar mensen met en zonder een beperking samen in mee dansten.

 

 

Voorstelling

Leerlingen van Het Vierbeek College in Oosterbeek, Het Gentiaan College in Apeldoorn en Het Briant College in Arnhem doen mee aan deze speciale editie van Special Forces. Vanwege Corona is er dit jaar geen live voorstelling met publiek in het theater. De opvoeringen van de scholen zijn eerder opgenomen op video en worden 20 mei via een unieke online uitzending aan het publiek getoond.