Terug

Speciaal onderwijs en praktijkonderwijs geven blijk van waardering aan het bedrijfsleven

Het kan niemand ontgaan zijn dat het coronavirus grote impact heeft op onze maatschappij. Dit heeft ook directe gevolgen voor leerlingen uit het voortgezet speciaal onderwijs (vso) en praktijkonderwijs (pro) die op zoek zijn naar een passende stageplaats of werkervaringsplek. Om waardering te geven aan bedrijven die, ondanks de coronacrisis, toch leerlingen een mogelijkheid bieden om praktijkervaring op te doen, heeft Regionaal Werkbedrijf Midden-Gelderland een aantal bedrijven genomineerd voor een incentives ter waarde van €300,-. Op deze manier kunnen de leerlingen zich blijven ontwikkelen in de praktijk. De incentives symboliseren de grote waardering die vso- en pro- scholen hebben voor deze stagebedrijven en de fijne samenwerking met hen.

“Ondanks de coronacrisis is de bereidheid van werkgevers in de regio Midden Gelderland groot om leerlingen daar waar mogelijk een stage aan te bieden. Middels de stage incentive willen we onze waardering naar de werkgevers laten blijken,” vertelt arbeidsmarkt coördinator Richard Brenkman tijdens de overhandiging.

Vrijdag 11 december overhandigde trajectbegeleider Rudi Vaessen van het Vierbeek College in Oosterbeek de incentive aan Vivian van Trienen. Vivian is één van de initiatiefnemers van restaurant FortVier in Arnhem, zij hebben de tijdens de coronacrisis toch de leerlingen een werkervaringsplek kunnen aanbieden. Bekijk de uitreiking van de incentive op RTV Arnhem.

Bekijk hier het nieuwsitem via RTV Arnhem
Rudi Vaessen, trajectbegeleider Vierbeek College overhandigt incentive

Rudi Vaessen, trajectbegeleider Vierbeek College overhandigt incentive