Terug

Schoolpleinen vol harten van stoepkrijt op de Dag van de Leraar

Donderdag 5 oktober was het de Dag van de Leraar. Schoolpleinen van Delta Scholengroep, Florès Onderwijs, HAN Academie Educatie en De Onderwijsspecialisten werden versierd met harten van stoepkrijt.

Met de actie #hartvooronderwijs wilden we op een ludieke en positieve manier aandacht vragen voor het onderwijs. We spreken onze trots uit over al onze onderwijsprofessionals.

Harten van stoepkrijt

Leerlingen en leraren van de aangesloten scholen versierden hun schoolpleinen met vele hartjes van stoepkrijt tijdens de Dag van de Leraar op 5 oktober. Waarom? “De Dag van de Leraar willen we inzetten waarvoor deze bedoeld is: het vak van de leerkracht en alle onderwijsprofessionals vieren. Een mooie samenwerking tussen Delta Scholengroep, Florès Onderwijs, HAN Academie Educatie en De Onderwijsspecialisten. We willen vooral de nadruk leggen op wat ons verbindt, namelijk ons hart voor onderwijs. We willen de onderwijsprofessionals ook de erkenning geven die zij verdienen voor het waardevolle werk dat zij iedere dag verrichten. Samen. Op school, met de leerlingen en als stichtingen met elkaar verbonden door dezelfde slogan: #hartvooronderwijs.” aldus deze vertegenwoordigers van de actie #hartvooronderwijs.

Hart voor het onderwijs

Liesbeth Smallegange, directeur bij De Ommezwaai is trots “Met het lerarentekort, wat natuurlijk een zorg is, zijn we heel blij dat het ons dit schooljaar gelukt is. Dat we enthousiaste nieuwe mensen hebben en dat de zittende mensen nog enthousiast door willen werken”.

Mensen in het onderwijs werken er omdat zij een passie hebben met hart voor hun vak, een hart voor het onderwijs. Zij willen bijdragen aan de toekomst van onze leerlingen en hun vak continu ontwikkelen. We zien de oplossing van het lerarentekort in het aantrekkelijk maken van het vak door ruimte te creëren om de passie voor het vak door te ontwikkelen.

Ook Nermina Kundic, Wethouder Onderwijs en Jeugdbeleid tekende mee; “Ik vind het belangrijk om aan leraren en al het onderwijzend personeel te laten weten hoe belangrijk ze voor ons zijn, hoe belangrijk ze voor de kinderen zijn en dat we enorm hun inzet waarderen. Dat zij zich iedere dag met zoveel hart en zoveel passie inzetten voor onze kinderen, hun ontwikkeling en hun samenzijn.”