Terug

Scholen van De Onderwijsspecialisten dicht voor onderwijs

Dinsdag 31 maart jl. heeft het kabinet tijdens een persconferentie bekend gemaakt dat, vanwege de coronacrisis, de huidige maatregelen voor het onderwijs worden verlengd. Dit houdt in dat ook de scholen van De Onderwijsspecialisten gesloten zijn voor onderwijs tot en met 28 april 2020.

Premier Rutte heeft op 31 maart 2020 aangekondigd dat alle scholen nog tot en met 28 april 2020 gesloten zijn vanwege de coronacrisis. Dit houdt in dat ook de scholen van De Onderwijsspecialisten gesloten zijn voor onderwijs tot en met 28 april. Omdat deze datum in de meivakantie valt, informeren wij u over wat dit betekent voor het onderwijs en de noodopvang op onze scholen voor de feestdagen en de meivakantie. 

 Feestdagen/meivakantie 

 • Goede Vrijdag op 10 april  
  De scholen zijn open voor noodopvang.  
 • Tweede Paasdag op 13 april  
  Dit is een officiële feestdag. De scholen zijn niet open voor noodopvang, leerlingen krijgen geen les op afstand en geen thuiswerkopdrachten.
 • Koningsdag op 27 april 
  Dit is een officiële feestdag. De scholen zijn niet open voor noodopvang, leerlingen krijgen geen les op afstand en geen thuiswerkopdrachten.
 • Bevrijdingsdag op 5 mei 
  Dit is een officiële feestdag die valt in de meivakantie. De scholen zijn echter wel open voor noodopvang.  
 • Meivakantie (27 april t/m 8 mei) 
  Tijdens de meivakantie zijn de scholen alleen open voor leerlingen die van de noodopvang gebruik maken. Er wordt geen les op afstand gegeven en er worden geen thuiswerkopdrachten gegeven in deze weken. 

 

Noodopvang 

Met uitzondering van Tweede Paasdag en Koningsdag zijn onze scholen open voor noodopvang van leerlingen. Voor de noodopvang blijven dezelfde regels en afspraken gelden zoals die op dit moment van toepassing zijn.   

 

Onderwijs 

Zoals we al eerder gemeld hebben, zullen wij er alles aan doen om ook de komende periode passende vormen van onderwijs aan onze leerlingen aan te bieden. Samen geven we deze tijd op een zo goed mogelijke manier invulling.