Terug

Samenwerking met Mantel | De week van gespecialiseerd onderwijs

‘Samen fietsen in elkaar zetten’. Dat is wat de leerlingen die stage lopen bij Mantel zo leuk vinden aan hun stageplek. Klaas, de stagebegeleider bij Mantel: ‘je ziet ze groeien. Niet alleen in het werk, maar ook persoonlijk.’

Trots op ons gespecialiseerd onderwijs

Deze week is de ‘week van het gespecialiseerd onderwijs’. We delen met elkaar waar we trots op zijn als het gaat om inclusiever onderwijs. Vandaag delen wij hoe we samen met leerlingen werken aan inclusiever onderwijs. Want de leerling weet waar hij of zij écht gelukkig van wordt!

Om elke leerling op de juiste plek te krijgen, slaan praktijkonderwijs en speciaal onderwijs steeds vaker de handen ineen. In regio Midden-Gelderland trekken 13 scholen samen op. De netwerkcoördinator vso/pro heeft hierin een verbindende rol. Samen zetten zij zich in voor de transitie van onderwijs naar een passende plek in de maatschappij.

Mantel

Eén van de gezamenlijke projecten is de samenwerking met fietsbedrijf Mantel. Het Werkgevers Service Punt, de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) en vso/pro werken in dit project samen met het bedrijf Mantel om uitstroomleerlingen de mogelijkheid te bieden om gedurende een jaar stage te lopen bij deze werkgever, om daar vervolgens ook in dienst te kunnen komen.

De leerlingen worden tijdens de stage begeleid door hun eigen stage- of trajectbegeleider van school. Als alle partijen tevreden zijn, biedt Mantel de leerling een werkplek aan. Hij of zij heeft zich dan al een jaar kunnen ontwikkelen, waardoor al goed bepaald kan worden wat de leerling nog nodig heeft om stappen te kunnen maken binnen het bedrijf. Het dienstverband bij Mantel begint met een oriëntatie binnen de verschillende onderdelen van het bedrijf, zoals de assemblage, in de logistiek of in de winkel. Zo komt elke leerling uiteindelijk op de plek waar hij of zij het beste past.

De fietsenmakers in de spotlight

Op De Onderwijsspecialistendag eerder deze maand stonden de leerlingen samen met hun begeleiders van Mantel op het grote podium. Dat liep natuurlijk geheel op rolletjes. Bekijk hieronder het resultaat.