Terug

Samenwerking met Groveko levert mooie kansen op voor onderwijs

Eén van de speerpunten in het koersplan van De Onderwijsspecialisten is ‘samen met onze partners en omgeving’. Als organisatie zetten we elke dag stappen richting inclusiever onderwijs. Niet alleen in de klas, maar met de hele organisatie. De nieuwe samenwerking met schoonmaakpartner Groveko is een goed voorbeeld van wat dat kan opleveren.

Samen sterker

Groveko is de nieuwe aanbestede partner van De Onderwijsspecialisten voor schoonmaakvraagstukken. Directeur Romke Romkes: “Wij leveren de scholen van De Onderwijsspecialisten de komende jaren alle sanitaire middelen: van desinfecterende zeep tot katoenen handdoeken. Net wat de school nodig heeft. Al sinds de jaren 70 van de vorige eeuw zijn we specialist op dit gebied, dus dit is een kolfje naar onze hand. Wat deze samenwerking vooral zo bijzonder maakt, is onze zelfde kijk op inclusiviteit. Daarin kunnen we elkaar als partners versterken”.

Aandacht voor mensen

Romke: “Groveko wil een positieve impact hebben op mens en milieu. Daar maken we ons al jaren hard voor. Zo bieden we werkplekken aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Die diversiteit leidt tot betere teams. Een medewerker in het autismespectrum vraagt in eerste instantie misschien wat meer begeleiding, maar na de inwerkperiode ben je wel verzekerd van een heel betrouwbare en loyale werknemer. Daar doen we het voor, wat ons betreft gaat het echt over die verbinding op lange termijn”.

Nieuwe impuls voor onderwijs

De samenwerking met Groveko levert de scholen van De Onderwijsspecialisten niet alleen een schone leer- en werkomgeving op. Ook het onderwijs profiteert er van. Romke: “De komende jaren bezoeken we scholen om leerlingen kennis te laten maken met het technische aspect van het schoonmaakvak. Robots nemen hierin een steeds grotere plaats in. Het vak van ‘robot-operator’ is in opkomst. Dat maakt het schoonmaakvak interessanter voor de nieuwe generatie, en zeker ook voor jullie leerlingen”.

Bijzondere kans voor leerlingen

Groveko biedt enkele leerlingen van de scholen van De Onderwijsspecialisten ook een stage- of werkleerplek binnen hun logistieke en technische team. Romke: “Ons marketingteam hoopt op een leerling met bijvoorbeeld een fysieke beperking die de webshop helpt ondersteunen. Want een mooi bedrijf runnen is fantastisch, maar iets kunnen betekenen voor anderen maakt het pas echt waardevol”.

Andere kijk op inkoop

Ab Michielsen werkt al 15 jaar bij De Onderwijsspecialisten waarvan de laatste 5 jaar als coördinator facilitair beheer. Hij ziet een duidelijke verschuiving binnen de keuze voor leveranciers van facilitaire zaken. “Waar het voorheen vooral ging om de inkoop en functionaliteit van producten, gaat het tegenwoordig ook om de samenwerking en de sociale meerwaarde voor ons én de leverancier. Dat is toch geweldig?! Win-win!”.

Onze koers

Onze strategische koers is van ons allemaal. Of je nu leerling, ouder, leerkracht, directeur, bestuurder, beleidsmedewerker, agent, zorgverlener of burgemeester bent. En het gaat over één van de belangrijkste dingen in het leven: meedoen.

Lees meer over onze koers