Terug

Samen sterk voor duurzaamheid

Afgelopen dinsdag was het de Dag van de Duurzaamheid, hét startschot van de Verspillingsvrije Week. Een periode waarbij veel Nederlanders extra aandacht schenken aan het verminderen van afval en letten op voedselverspilling.

Op De Wegwijzer in Ede geloven ze niet in één week van aandacht, hier zijn ze deze zomer al gestart met effectief afval scheiden. Met dank aan collega’s en leerlingen van het Vierbeek College hebben zij nu prachtige prullenbakken, waarin het plastic te scheiden is van de rest. De leerlingen doen dit met volle overtuiging en weten inmiddels als geen ander hoe het moet. Het duurzaamheidsthema werd geïntroduceerd met een bezoek van het afvalverwerkingsbedrijf ACV. De eerste volle PMD-containers werden groots opgehaald, er kwam namelijk een heuse vuilniswagen het schoolplein van De Wegwijzer op. Het was een groot spektakel.

De Onderwijsspecialisten bundelen graag krachten en leren continu van elkaar. Wat betreft afval: voorkomen is beter dan genezen, maar als er dan wat afval is, moet je daar goed mee omgaan.