Terug

Samen met 'De Bloemendal' | De week van het gespecialiseerd onderwijs

‘Het begon allemaal met een gewoon kopje koffie.’ Wat begon als een éénmalige actie: de bewoners van ‘De Bloemendal’ voorzien van een kopje koffie. Is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een enorm succesvolle samenwerking waar alle belanghebbenden dankbaar de vruchten van plukken. Samen, als één groot collectief stonden zij op het podium van De Onderwijsspecialistendag. Goh, wat was dat een partij gezellig!

Kopje koffie?

Deze week is de ‘week van het gespecialiseerd onderwijs’. We delen met elkaar waar we trots op zijn als het gaat om inclusiever onderwijs. Vandaag delen wij hoe we samen met de omgeving werken aan inclusiever onderwijs. Waarbij openstaan voor de ander en iemand spontaan eens uitnodigen voor een bakkie koffie, altijd een goed idee is. Samen blijven we kijken naar de mogelijkheden om samen te leren en te groeien. Want een prettige samenwerking is voor iedereen leerzaam.

Samen aan de slag

In samenwerking met Zorggroep Solis komen er op dit moment vijf dagen per week groepjes leerlingen bij de bewoners van ‘De Bloemendal’ over de vloer. Hier ondernemen ze verschillende activiteiten. Er is namelijk genoeg te doen, te leren én te vertellen op deze buitenschoolse locatie. Binnen ‘De Bloemendal’ vindt nu een grote verbouwing plaats. Dit gaat nog meer kansen bieden voor de leerlingen van vso De Linde. We houden het in de gaten!