Terug

Samen met collega's | De week van het gespecialiseerd onderwijs

“Toen ik 7 was, wilde ik graag juf worden. Het leek me zo’n mooi beroep, de held zijn van ieder kind. Nu ik 27 ben, wil ik nog steeds graag juf worden. Meer dan ooit. Anderhalf jaar geleden ben ik begonnen met de pabo deeltijd versneld en een maand later stond ik al voor de klas. Alles viel op zijn plek.” Dit vertelde Sifra, onderwijsassistent en LIO-stagiair op De Vaart, tijdens De Onderwijsspecialistendag. Sifra: “Je leert op de pabo heel veel theorie, maar dat is echt niets tegenover de praktijkervaring die je opdoet. Ik heb in de korte periode dat ik op De Vaart stage loop al zóveel geleerd. Dat leer je niet op de pabo.”

Uniek partnerschap
Stage lopen binnen het speciaal onderwijs: dat is lang niet voor iedereen vanzelfsprekend. Daarom zijn De Onderwijsspecialisten een partnerschap aangegaan met de pabo van de HAN. Het eerste partnerschap binnen Nederland waarbij het gespecialiseerd onderwijs samen met het primair onderwijs en een hogeschool werken aan ‘samen opleiden’. En daar zijn we trots op.

Expertise delen
Peter van ’t Westeinde, programmaleider samen opleiden: “We hebben zóveel expertise, het zou jammer zijn als we die niet delen met aankomende leraren. Naast ons partnerschap met de HAN werken we ook samen met andere hogescholen en ROC’s. Het aantal studenten dat bij ons stage komt lopen wordt hierdoor steeds groter.”

Samen met collega's
Deze week is de ‘week van het gespecialiseerd onderwijs’. We delen met elkaar waar we trots op zijn als het gaat om inclusiever onderwijs. Vandaag delen wij hoe we samen met collega’s werken aan inclusiever onderwijs. We versterken elkaar door het delen van expertise en goede voorbeelden, en het leren van en met elkaar. De passie en deskundigheid van onze medewerkers bepalen mede het succes van ons onderwijs.

Bekijk het hele interview over 'samen opleiden' op https://www.youtube.com/watch?v=oud1YuoJ59c

Lees meer over onze koers 'Samen met jou'