Terug

Samen duurzamer: Arnhem schoon, heel gewoon!

"Eigenlijk is het héél gewoon, wij houden Arnhem schoon!" Zo klonk de yell vandaag van de leerlingen van Lichtenbeek, die gisteren naar Stadsboerderij Presikhaaf kwamen om zwerfafval te ruimen. Waar ze zich het meest over verbaasden? Lisa (11): We vonden zó veel peuken op de grond, dat was écht niet normaal...!

Lichtenbeek is één van de Arnhemse scholen die deze week meedoet aan de afvalestafette.  In deze week, georganiseerd door natuurcentrum arnhem, zetten zoveel mogelijk scholen en BSO’s zich in voor een schone stad door, gewapend met grijpers en zak, zwerfvuil te lijf te gaan. Het doel? Een 100% zwerfafvalvrije stad. Want zwerfafval is niet alleen storend om te zien maar vooral niet goed voor de natuur.

Een leerzaam uitje was het, vond ook juf Monique: "Door mee te doen aan de Afvalestafette kunnen ook deze kinderen op een mooie manier meegenomen worden in het verhaal over duurzaamheid". En het allerleukste van de dag? Dat was toch wel het moment dat alle vuilniszakken op de enorme berg met afval mochten, die zich na 4 dagen Afvalestafette heeft gevormd op de boerderij. Inmiddels maar liefst 9 kuub groot.

Voor de leerlingen van Lichtenbeek stopt het niet bij deze ene opschoonactie. Regelmatig gaan leerlingen rond de school op zoek naar zwerfafval. En ook binnen de school wordt bewust met het afval omgegaan. Met relatief kleine aanpassingen kun je al een verschil maken. Zo gaan we samen op weg naar een schonere toekomst! Samen met de leerlingen, want jong geleerd, is oud gedaan.

Lees meer verhalen over 'Samen duurzamer'