Terug

Samen duurzaam | De week van het gespecialiseerd onderwijs

‘Leuk om te doen. Leerlingen blij, gemeente blij én de natuur een stukje schoner’. Wat voor veel organisaties op dit moment een ‘hot issue’ is, is voor vso De Blink al jarenlang een vast onderdeel in het takenaanbod voor de leerlingen. Zij werken aan het thema duurzaamheid, onder andere door zwerfafval in de omgeving op te ruimen. Wat een helden!

Schonere wereld

Deze week is de ‘week van het gespecialiseerd onderwijs’. We delen met elkaar waar we trots op zijn als het gaat om inclusiever onderwijs. Vandaag delen wij hoe we samen werken aan het thema duurzaamheid. De Blink in Veenendaal laat zien dat iedereen op zijn of haar manier kan bijdragen aan een schonere wereld.

Extra taken, blije leerlingen

Zoekend naar extra taken om de leerlingen te prikkelen, besloten de leraren van De Blink om eens goed om zich heen te kijken. In het hartje van Veenendaal, is er veel reuring en bij deze gezellige drukte komt al snel (helaas) zwerfafval kijken. De Blink besloot de handen uit de mouwen te steken en ging aan de slag. Naast dat het voor de leerlingen een prettige taak is om uit te voeren biedt het ook de mogelijkheid om ze te onderwijzen over het belang van duurzaamheid. Samen met de gemeente én met collega’s van De Onderwijsspecialisten blijft De Blink zoeken naar mogelijkheden om te verduurzamen.