Terug

Prisma College op naar een nieuw schoolgebouw

Woensdag 23 juni was het dan zover, de werkzaamheden aan de nieuwe locatie zijn officieel gestart. Nu nog Het Prisma, maar in 2022 wordt het Prisma College. De bouw is een mooie samenwerking tussen het Prisma College, aannemer Hegeman Bouw & Infra, de gemeente Arnhem en De Onderwijsspecialisten. Natuurlijk een feestelijk moment waarbij leerlingen de bouw openden in het bijzijn van alle betrokkenen.

Het feestelijke moment was daar, de eerste paal is geslagen. We hebben er even op moeten wachten, maar we kunnen nu dan echt van start. Hapjes, drankjes en een livestream voor de leerlingen die niet aanwezig waren. Samen maakten we er op de bouw en in de klas een feest van.

Leerling én medewerker centraal

Iedereen is het er over eens. Deze nieuwe school voor Prisma College is een mooi project met positieve energie. Een volgende stap die helemaal past in onze onderwijsvisie. Leerling én medewerker staan centraal in het ontwerp van Wiersema architecten. Zij hebben namelijk vooraf mee mogen denken wat belangrijk zou zijn voor de nieuwe school. Die ideeën zijn allemaal vastgelegd en komen ook terug in het ontwerp. Zo is er zowel binnen als buiten ruimte voor fitness, krijgt de school een echte VSO look en worden hellingbanen gebouwd voor onze leerlingen in een rolstoel.

Op naar de opening

De oplevering staat gepland in april 2022. Daar kijkt iedereen natuurlijk enorm naar uit. Zo kunnen alle leerlingen voor de zomervakantie alvast even wennen op de nieuwe locatie en gaan we in het schooljaar daarna samen op naar een nieuwe start.