Terug

Officiële opening Talentenlab | Het Hofpark

Donderdag 15 september was het zover! Het nieuwe Talentenlab op Het Hofpark opende officieel zijn deuren. Leerlingen van Het Hofpark lieten vol trots ‘hun’ nieuwe lokaal zien en verbaasde iedereen met hun talenten; dinosauriërs en strips tekenen, auto’s en piramides bouwen, planten stekken en geschiedenislessen geven. Vraag het aan de talenten van Het Hofpark, zij weten als geen ander hoe het moet.

Iedereen in zijn eigen kracht

Het Talentenlab is gerealiseerd om de leerlingen praktisch te prikkelen en uit te dagen, het betekenisvol leren. De les wereldoriëntatie uit de theorie wordt verbonden met de verdiepende praktijk in het Talentenlab. Eet lokaal waar niet alles, maar wel héél veel mag. De leerlingen mogen hier onderzoeken en ontwikkelen op hun eigen manier. Er wordt geluisterd en gekeken naar de interesses en talenten van de leerling, samen zorgen zij voor verdieping en ontwikkeling.

Leren door ervaren

Het lokaal is sinds afgelopen mei in gebruik en ziet er elke week weer anders uit. De constante verandering en de vrijheid die de leerlingen krijgen zorgt ervoor dat ze hier met veel plezier komen. Veel leerlingen maken dan ook gebruik van de atelieruren, waarbij zij zelfstandig verder kunnen werken aan hun onderzoek of talent. In het opgeknapte lokaal staat ook een statige Talentenboom. In deze boom zijn alle talenten van de leerlingen tentoongesteld. Zo komt alles mooi samen. Leerkracht van het Talentenlab, Sophie, vindt het samenbrengen de belangrijke meerwaarde; “Uiteindelijk gaat het erom dat onze leerlingen leren doormiddel van ervaringen. Samen leren en samen ervaren, dat is het mooiste.”

Samen met en door partners

De opening was een mooi moment om de partners van Het Hofpark een kijkje te laten nemen. Directrice Liesbeth is erg blij met de partners van de school; “Het zijn externe partners, die intern voelen. We doen het met elkaar en daar zijn we trots op.”

 

Samen met partners 

De Onderwijsspecialisten zijn continu opzoek naar samenwerkingen met partners. Samen laten we immers elk kind groeien. 

Lees hier meer over mooie initiatieven en samenwerkingen met partners