Terug

Lekker bewegen tijdens de Koningsspelen

Ongeveer 6000 basisscholen in Nederland doen vrijdag 23 april mee aan de Koningsspelen. Een sportieve dag met een oranje tintje. Ook scholen van De Onderwijsspecialisten doen mee.

Van Stormbaan tot lasergame

Bij SAM in Doetinchem wordt buiten een parcours van activiteiten uitgezet. Ruim 90 leerlingen van groep 3 tot en met 8 mogen los op een stormbaan van 15 meter. Niet allemaal tegelijk, maar in groepjes van 15 personen. Daarna volgt het hilarische spel ‘tien minuten in de rimboe’, een soort verstoppertje tussen de gymnastiekattributen. Er is ook een lasergame waarbij de spelers moeten proberen om de draden niet te raken. Bij een feestje hoort natuurlijk muziek. In de voetbalkooi op het plein mogen de leerlingen meedoen aan een grote stoelendans. Alle activiteiten worden begeleid door leraren en stagiaires van SAM.

  

Spelletjes en samen dansen via een livestream

Ook bij De Wegwijzer in Ede maken ze er een gezellige dag van. Er worden veel spelletjes gedaan en in elke klas wordt de koningsdans gedanst. Vanwege de coronamaatregelen kan de dans niet met alle leerlingen tegelijk opgevoerd worden. “Maar daar hebben we op De Wegwijzer een oplossing voor gevonden,” zegt Janneke van de Hoef, directeur De Wegwijzer. “Alle klassen zijn via een livestream met elkaar verbonden. Vanuit de gymzaal danst onze bewegingsdocent de dans voor en zo kan iedereen meedoen.” De Koningsspelen zijn dit jaar dus een beetje anders dan anders, maar voor de kinderen wordt het net zo leuk als andere jaren.