Terug

Komt dat zien: Special Forces dansvoorstelling op 30 mei

Hooggeëerd publiek, het is weer zo ver! Voor de achtste keer slaan Introdans en De Onderwijsspecialisten hun handen ineen. In de nieuwste dansvoorstelling Special Forces dansen 80 leerlingen de sterren van de hemel op het grote podium van Amphion. Dit is natuurlijk enorm bijzonder en niet te missen. Bestel direct je tickets bij Amphion, voor jezelf, collega, partner en de rest!

Krachten bundelen

Met als inspiratie de natuurkracht, de menselijke kracht, de kracht van wetenschap en de kracht van de verbeelding, ontdekken en verbeelden onze leerlingen ook hun eigen kracht. De leerlingen van De Ommezwaai, Het Briant college, Het Gentiaan college, Het Prisma en Het Kroonpad zijn al vanaf maart aan het repeteren met een dansdocent van Introdans. Zij nemen de leerlingen erg serieus en verwachten ook dat de leerlingen echt het onderste uit hun kan halen. En dat zie je!

Leerlingen in hun kracht

De leerlingen van de verschillende scholen maken door het meedoen aan deze voorstelling iets mee wat ze nooit meer gaan meemaken. Ze worden niet over het hoofd gezien of lager ingeschat dan nodig, zij zijn de sterren van de show. Voor een aantal leerlingen is het nog een extra beleving, zij zijn nog nooit eerder in een theaterzaal geweest. In de woonsituatie is daar soms geen geld voor óf is het klimaat niet op kunst en cultuur gericht. “Bij ouders die vooraf wat terughoudend zijn dat hun zoon gaat dansen zie je na afloop dat de grote trots. Bij de leerlingen trouwens ook, die trotsheid voel je aan alles” aldus adviseur sport en cultuur, Nico Teunissen. 

Belevenisconferentie

Om een kijkje te nemen ‘achter de schermen’ is er een belevenisconferentie op maandag 30 mei georganiseerd. Op deze middag wordt het jubileum van de 8-jarige samenwerking gevierd en wordt er gekeken naar de toekomst. De middag is voor iedereen toegankelijk en zeker de moeite waard. Het startschot wordt verzorgd door dansers van Introdans, zij verzorgen een betoverende dans. Daarna zal je via een belevenisroute alle verschillende ervaringen en opbrengsten ervaren door het gesprek aan te gaan. Als kers op de taart ben jij toeschouwer van de generale repetitie van Special Forces. Wil je hierbij zijn? Meld je dan nog snel aan!

Praktische info

Special Forces dansvoorstelling

Voor wie: leerlingen, ouders, familie docenten, begeleiders en andere geïnteresseerden

Wanneer: maandag 30 mei 2022 om 20:00 uur

Waar: Amphion theater Doetinchem, Hofstraat 159

Kosten: € 7,50

Aanmelden: plaatsen zijn beperkt, koop snel je tickets bij Amphion

Belevenisconferentie

Voor wie: docenten en beleidsmakers op het gebied van onderwijs, cultuur en bewegen

Wanneer: maandag 30 mei 2022 van 13.30 tot 17:45 uur

Waar: Amphion theater Doetinchem, Hofstraat 159 (foyers)

Kosten: geen

Aanmelden: plaatsen zijn beperkt, reserveer je plek via Amphion

Samen leren we

Door het samenbrengen van verschillende groepen; onze leerlingen, Introdans en Rijn IJssel-studio 26 ontstaat er automatisch een gemêleerd gezelschap, die elkaar doorgaans niet zo snel zullen ontmoeten. De wereld van kunst en cultuur geeft de mogelijkheid tot nader tot elkaar komen en extreem waardevolle leermomenten. Nico geniet enorm van de ‘mengelmoes’ die jaarlijks weer ontstaat met partners. “De samenwerking met Introdans zorgt ervoor dat wij ons verhaal kunnen vertellen zonder ingewikkelde woorden. Het brengt verschillende groepen bij elkaar, waarbij iedereen van elkaar kan leren. Inclusie werkt én dat is te zien.”

Inclusiever onderwijs

Onze strategische koers is van ons allemaal. Of je nu leerling, ouder, leerkracht, directeur, bestuurder, beleidsmedewerker, agent, zorgverlener of burgemeester bent. En het gaat over één van de belangrijkste dingen in het leven: meedoen.

Lees meer over onze koers richting inclusiever onderwijs