Terug

Inclusief werkgeverschap: Joyce is op haar plek op De Vaart

30 jaar geleden kreeg Joyce een hersenbloeding. Na een lange weg van revalidatie kan ze weer werken in de klas. Op De Vaart in Oosterbeek hadden ze een mooie plek voor haar als onderwijsondersteuner én nog belangrijker: als volwaardige collega. En die kans heeft ze met beide handen aangepakt! 

Team inclusie De Onderwijsspecialisten

Bij De Onderwijsspecialisten is, naast inclusief onderwijs, inclusief werkgeverschap ook een belangrijk onderwerp. Team inclusie houdt zich binnen De Onderwijsspecialisten onder andere bezig met de banenafspraak. 

Als organisatie vragen we de maatschappij en werkgevers dagelijks om kansen te bieden aan onze leerlingen met een beperking. Als grote werkgever in de regio willen we hierin het goede voorbeeld geven door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in dienst te nemen en ondersteunen bij hun ontwikkeling. Zo kunnen ze een waardige bijdrage leveren aan de arbeidsmarkt en maatschappij en wij in return een bijdrage leveren aan hun persoonlijke ontwikkeling en leven. 

Ons uiteindelijke doel: 3% van het personeelsbestand van De Onderwijsspecialisten bestaat uit mensen vanuit de banenafspraak. 

De banenafspraak

Volgens de banenafspraak moeten er in 2026 125.000 banen zijn bijgekomen voor mensen met een arbeidsbeperking. 100.000 extra banen in het bedrijfsleven en 25.000 extra banen bij de overheid. Werkgevers zorgen elk jaar voor een afgesproken aantal banen.