Terug

Het Hofpark nieuwe naam voor SO Markerichtersveld

SO Markerichtersveld heeft een nieuwe schoolnaam: Het Hofpark. Het Hofpark biedt speciaal onderwijs aan kinderen die behoefte hebben aan extra ondersteuning op het gebied van hun sociaal-emotionele ontwikkeling en gedrag. Met de nieuwe naam wil de school nadruk leggen op de samenwerking met het speciaal basisonderwijs (sbo) van De Prinsenhof.

“Sinds 1 augustus 2018 zijn wij verhuisd naar de Parkenbuurt en delen wij het schoolgebouw met De Prinsenhof aan de Meester van Hasseltlaan in Apeldoorn. Met de inhuizing zijn de mogelijkheden om inhoudelijk samen te werken aanzienlijk vergroot en kunnen we leerlingen nóg beter maatwerk bieden en de ondersteuning bieden die nodig is”, aldus Liesbeth Wortelboer, directeur van Het Hofpark. “Onze nieuwe naam weerspiegelt de samenwerking, de trots van onze medewerkers en leerlingen en bevestigt onze aansluiting met De Onderwijsspecialisten. De oranje kleuren staan voor de koninklijke omgeving waar wij nu in gehuisvest zijn én onze kleurrijke talentvolle doelgroep!”

Astrid Berendsen (College van Bestuur De Onderwijsspecialisten) en wethouder Detlev Cziesso (gemeente Apeldoorn) onthullen de nieuwe naam

Astrid Berendsen (College van Bestuur De Onderwijsspecialisten) en wethouder Detlev Cziesso (gemeente Apeldoorn) onthullen de nieuwe naam

Samenwerking

De samenwerking tussen Het Hofpark en De Prinsenhof is afgelopen schooljaar gestart met een gecombineerde kleutergroep. Kinderen uit het speciaal onderwijs en het speciaal basisonderwijs leren met en van elkaar en krijgen door de samenwerking nóg betere begeleiding. Daarnaast is er veel aandacht voor sport en bewegen, kunst en cultuur en onderzoekend en ontdekkend leren middels thematisch werken. Op locatie is er ook een nauwe samenwerking met at.groep Zorg op het gebied van behandeling, diagnostiek of begeleiding. Ook is er een zogenaamde Schakelklas, waar een pedagogisch medewerker fulltime beschikbaar is om leerlingen te begeleiden, die net dat extra stukje nodig hebben.

Op Het Hofpark staat het welbevinden van de leerlingen en een positief en veilig leerklimaat centraal. Hierin werkt de school vanuit het principe Positive Behavior Support (PBS).
Het Hofpark maakt sinds augustus 2017 deel uit van De Onderwijsspecialisten.