Terug

Goede Doelen Dag Prisma College groot succes

Muntjes rollen als warme broodjes over de toonbank en het zweet is op veel voorhoofden van medewerkers te zien. Op woensdag 27 maart was de jaarlijkse Goede Doelen Dag op Het Prisma College.

De leerlingen zorgen voor de sfeer en verkopen lekkernijen en mooie hebbedingetjes aan de grote opkomst van ouders en familie. Ook staat er af en toe een leerling hard mee te zingen, wat het extra gemoedelijk maakt in de aula van de school.

Roparun

Elk jaar organiseert Het Prisma College een Goede Doelen Dag. Dit jaar staat deze markt in het teken van de Roparun. Dit is een hardloopevenement waarbij deelnemers geld ophalen om patiënten met kanker te ondersteunen. Ze doen dit door het ingezamelde geld te verdelen onder verschillende goede doelen. En deze editie doen er vier collega’s van Het Prisma College mee. Zij gaan zich tijdens het Pinksterweekend gedurende ruim 500 kilometer in het zweet werken. In estafettevorm zullen zij al hardlopend de route Parijs – Rotterdam afleggen.

Rennen voor het leven

“Ik ben gezond, dus ik ren”, vertelt Bas stellig. Trots maar druk loopt hij over de markt heen. “Ik had mij niet kunnen voorstellen dat er zoveel mensen zouden komen, hoe gaaf is dit? En het is niet eens de enige actie die wij de afgelopen tijd hebben gedaan. Zo is er nog een bloembollenactie geweest en vanmorgen was er ook een sponsorloop. Het is heel tof om te zien dat er zoveel mensen in beweging komen voor het goede doel." Samen met drie andere collega’s gaat Bas met Pinksteren rennen en daar kijkt hij enorm naar uit.

Ook Mark rent mee. “Ik ren voor het leven.” Mark neemt tijdens het rennen foto’s mee en laat een plaktatoeage zetten van inmiddels overleden dierbaren van medewerkers en leerlingen. “Ik probeer de leerlingen in de klas hier ook over te vertellen, over het goede doel en waarom het belangrijk is. Maar uitleggen dat niet alleen genezen maar ook palliatieve zorg belangrijk is, is soms moeilijk over te brengen. Toch vind ik het belangrijk om ook hierover het gesprek aan te gaan, ik doe het ook voor hen, zou ze graag meegeven dat het denken en doen voor een ander heel mooi kan zijn.” Mark denkt veel aan de ander, maar zelf heeft hij er ook heel erg veel zin in om ruim 500 kilometer af te leggen.

Groot succes 

De markt op woensdag was een groot succes, Het Prisma College heeft namelijk €4681,- opgehaald. Daar is iedereen natuurlijk heel erg trots op. Voor nu begint voorbereiden voor de vier renners. Voorafgaand en tijdens het rennen zullen zij wederom geld gaan ophalen door middel van het verkopen van loten en daarnaast kan elke renner individueel gesponsord worden. Wij wensen jullie heel veel succes!