Terug

De Vaart behaalt predicaat 'Excellente School'

De Vaart, school voor speciaal onderwijs (so) heeft vandaag, uit handen van jurylid Jan Kraaijenbrink (Inspectie van Onderwijs) het predicaat ‘Excellente School’ ontvangen.  

“Wij zijn ontzettend blij met deze beoordeling, dit is echt de kers op de taart voor onze school. Wij geven op een effectieve en motiverende manier invulling aan onderwijs op maat. Dit doen wij in een positief en ondersteunend pedagogisch klimaat waarbij we kijken naar het kind achter het gedrag. Wij vinden het een uitdaging om onze lessen af te stemmen op de specifieke behoeften van ieder kind.

Want wat is er leuker dan dat onze kinderen, met een glimlach op hun gezicht, weer tot ontwikkeling komen: zowel op cognitief als op sociaal emotioneel gebied, ” vertelt directeur Wim van Schaik trots.

Excellente school

Excellente scholen zijn scholen die over de volle breedte uitstekende resultaten halen. Deze scholen zijn de koplopers en rolmodellen waaraan andere scholen zich kunnen optrekken. De landelijke en onafhankelijke jury kijkt naar de toename van vaardigheden of kennis van leerlingen op een school en welke bijdrage de school daaraan levert. Daarnaast is de manier waarop een school zich onderscheidt op een specifiek onderwijsgebied onderzocht. Voor De Vaart is dit het pedagogische klimaat op de school. Het juryrapport zegt hier o.a. over: “Veel kinderen hebben een negatieve schoolervaring achter de rug als ze op De Vaart starten. Het team van De Vaart lukt het om kinderen weer met plezier naar school te krijgen.”

De Vaart

De Vaart in Oosterbeek is een school voor speciaal onderwijs, de leerlingen op De Vaart zijn 6 tot 12 jaar oud. De leerlingen krijgen extra ondersteuning vanwege hun leerachterstand en hun gedragsproblemen. Ze sluiten aan bij de individuele mogelijkheden van iedere leerling: wat heeft hij of zij nodig om zich te ontwikkelen? Dit doen ze vanuit een positieve benadering waarbij de leerling steeds weer een nieuwe kans krijgt. De Vaart is een kleinschalige school, de collega’s werken vanuit een persoonlijke connectie met de leerling en bieden hen een passende aanpak.