Terug

De eerste lessen in het nieuwe Prisma College zijn een feit

Hoera! Het is eindelijk zover: op 7 juli vond de eerste lesdag in het splinternieuwe gebouw van Prisma College plaats. Leerlingen leren voor de vakantie het gebouw kennen en wennen alvast aan hun nieuwe omgeving.

Busjes vol leerlingen komen aan op het nieuwe schoolplein. Voor de ingang van de school staat een peloton aan medewerkers klaar om de leerlingen op te vangen. Sommige leerlingen vinden het spannend en zoeken steun bij hun leraar, anderen lopen vol zelfvertrouwen de deuren door zonder een flauw idee waar ze heen moeten. Alle leerlingen worden welkom geheten en meegenomen naar hun nieuwe klaslokaal. De chauffeurs krijgen een taartje op deze feestelijke dag.

Even wennen  
De klas van juf Ilse neemt plaats in een ruimte met veel grote ramen, één daarvan kijkt uit op de indrukwekkende kantine. Het is een goede plek om het overzicht te bewaren en om te spieken bij de andere leerlingen. Op de tafels zijn post-it's geplakt met namen. De leerlingen snappen de hint en nemen plaats bij hun eigen naam.

De lesdag begint zoals gewoonlijk met een incheck-moment waarbij de leerlingen mogen aangeven hoe zij erbij zitten. Van grote spanning lijkt helemaal geen sprake. De negen leerlingen in deze klas zijn verbazingwekkend rustig en laten alles over zich heen komen. Alles wordt met een nieuwsgierige blik tegemoetgezien. “Het is gewoon even wennen.”

Volwassen gebouw, volwassen gedrag
Alle lessen worden met kleine aanpassingen gegeven zoals het op het rooster staat. Vandaag staat praktijkvak Groen in het teken van een rondleiding in en om het nieuwe schoolgebouw. De leerlingen uit de groep lopen door de gangen alsof het nooit anders geweest is. De aula, sporttoestellen, professionele horecakeuken, gymlokaal, kantoor van de verpleegkundige, linnenkamer en het groen-overgoten schoolplein worden allemaal bezocht.

Ook worden de nieuwe regels en afspraken geïntroduceerd. “Het is een volwassen gebouw en we verwachten dan ook volwassen gedrag” krijgt de klas te horen. Ze knikken alle negen, alsof het allemaal geheel vanzelfsprekend is. Een hulde voor de leerlingen die zo goed meebewegen op deze grootse en prachtige nieuwe stap. Een applaus voor alle medewerkers die de leerlingen hierin begeleiden en zorgen dat veel zo soepel verloopt.

Na de vakantie
Deze laatste schoolweken op Prisma College blijven leerlingen en medewerkers nog even nieuwsgierig om zich heen kijken en wennen aan de nieuwe omgeving. Na de zomervakantie heeft (bijna) alles een plek gekregen en draait Prisma College weer volledig op volle toeren, in een prachtig nieuw gebouw.