Terug

Daan gaat de uitdaging aan!

Daan, een leerling met een spierziekte, liep vandaag van zijn school, Het Kroonpad, naar huis. Een hele prestatie! Want normaal gesproken zit deze stoere jongen elke schooldag in de taxi. Samen met zijn fysiotherapeut van samenwerkingspartner Klimmendaal stelde hij een doel. En vandaag loopt Daan 8 kilometer: van Apeldoorn naar Twello.

Grapje
Het begon allemaal als grapje. Samen met zijn fysiotherapeut, Ties Klok, grapte Daan dat hij nog genoeg energie zou hebben om zo naar huis te lopen na de behandeling. Ties speelde hier meteen op in en zei: “Dat gaan we doen!”. Ties kwam erachter dat Daan niet om de hoek woonde, maar 8 kilometer zou moeten lopen. Er werd een trainingsschema gemaakt en hard geoefend. De framerunner maakte samen met Daan overuren en vandaag was het dan eindelijk zover. 

Klaar voor een uitdaging
Volgens fysiotherapeut Ties is Daan een heerlijke (beginnende) puber. “Hij vindt veel dingen stom en vervelend maar is altijd wel te porren voor een grapje of een goeie uitdaging. Als Daan ergens voor gaat, kan je hem ook niet meer tegenhouden.” Ook de lerares van Daan herkent dit: “dit gaat hij gewoon doen.”

We doen het samen
Het Kroonpad heeft het doel van Daan meteen omarmd en steunt het duo zoveel mogelijk. Zo besloot de klas van Daan mee te lopen om hun klasgenoot te ondersteunen. Een hele groep leerlingen, met politiebegeleiding, een journalist van Omroep Gelderland én Daan met Ties liepen vanmorgen trots door de straten tussen Apeldoorn en Twello. Een prachtige prestatie, dat doe je goed Daan!

Spieren voor spieren
De wilskracht van Daan is enorm bewonderingswaardig, als hij zijn zinnen ergens op gezet heeft, gebeurt het. Hij laat zich niet tegenhouden door zijn spierziekte, integendeel. Als kinderambassadeur voor de stichting Spieren voor Spieren roept hij mensen op om een donatie te doen. Zijn streefbedrag was 500 euro. Inmiddels tikt de teller bijna 4000 euro aan!  Doneer jij ook? (https://www.sportenvoorspieren.nl/actie/daan-mus/donateurs)

Superster Daan
Daan was vanmorgen live op de radio. Luister dat hier terug (Daan is te horen vanaf 19 minuut 50 tot 23: https://www.gld.nl/radio/aflevering/goedemorgen-gelderland/107026

Bekijk het krantenartikel van Omroep Gelderland: https://www.gld.nl/nieuws/7716615/normaal-zit-daan-in-een-rolstoel-nu-loopt-hij-acht-kilometer-in-een-racerunnerpak

 

Lees meer over onze samenwerking met (zorg)partners op onze koerspagina.