Terug

Bouw mee aan De Bolster: help jongeren in hun zoektocht naar een passende plek in de samenleving

Voortgezet speciaal onderwijs De Bolster in Voorst bouwt verder aan een nieuwe organisatie. Sinds april 2022 is de sterk groeiende school onderdeel van De Onderwijsspecialisten. Een mooie stap, want zo kan De Bolster doorgroeien en zoveel mogelijk leerlingen met een specifieke onderwijsvraag ondersteunen. En bij een groeiende organisatie hoort een groeiend team. Kom jij De Bolster versterken?

Een school voor een nieuwe kans

De Bolster helpt zo’n 180 leerlingen met (zeer) ernstige sociaal-emotionele- en gedragsproblematiek in combinatie met een licht verstandelijke beperking. Elke dag krijgen zij een nieuwe kans om hun kwaliteiten en mogelijkheden te leren kennen.

Het doel is om de leerlingen klaar te stomen voor actieve participatie in de samenleving. De individuele aanpak zorgt ervoor dat ieder kind zijn eigen vaardigheden maximaal kan ontplooien, zich gehoord en gezien voelt en zich optimaal kan voorbereiden op de vorm en inhoud van een eigen toekomst.

De bouwstenen van De Bolster

Een goede voorbereiding op de samenleving in combinatie met de individuele aanpak vergen tijd en inspanning. Gelukkig kan De Bolster rekenen op een zeer bekwame groep leraren en onderwijsondersteuners die dag in dag uit klaar staan voor de leerlingen. Zij staan naast de leerlingen en laten zien dat ze in hen geloven.

Alle medewerkers spelen een sleutelrol bij het realiseren van de doelen van zowel de school als de leerlingen. Zij helpen leerlingen namelijk toewerken naar een reële kans op een volwaardige, passende plek in de maatschappij. Hoe ze dit doen? Door het goede voorbeeld te geven, de vele mogelijkheden te laten zien binnen de samenleving en door oog te hebben voor persoonlijke interesses en problemen.

Meebouwen aan de toekomst van De Bolster?

Check de openstaande vacatures: