Terug

Arnhemse onderwijsorganisaties lanceren regionale campagne Word meer dan leraar

Vandaag start de online campagne Word meer dan leraar in de regio Arnhem. Met deze campagne willen De Onderwijsspecialisten, Flores Onderwijs, Delta Scholengroep en de Hogeschool Arnhem-Nijmegen (HAN) meer mensen in de regio enthousiast krijgen voor het vak van basisschoolleraar.

In de campagne staan drie Arnhemse leraren uit het regulier en speciaal onderwijs centraal die laten zien hoe zij ‘meer dan leraar zijn’. Waarom ‘meer dan leraar’? Omdat leraar zijn op een school meer is dan alleen voor de klas staan. Leraren vervullen ook de rol van coach, muziekmaker, innovator, ondernemer, kunstenaar en meer. De campagne richt zich daarmee op de veelzijdigheid van het leraarschap en dat het een vak is waar je al je eigen, unieke talenten in kwijt kunt.

Het lerarentekort in het primair onderwijs blijft ook in de regio Arnhem een grote uitdaging. Er staan vacatures open en het is de verwachting dat de vraag naar leraren in de komende jaren nog zal groeien in deze regio. De schoolbesturen blijven met deze campagne aandacht vragen voor leuke banen in het primair onderwijs en proberen nieuwsgierigheid op te wekken: is leraar zijn niet iets voor jou?

‘Leraren, dankjewel’

Juist nú in coronatijd wordt zichtbaar hoeveel verschillende rollen leraren hebben: crisismanager en vlogger, maar ook troostgever en gangmaker. Nu nóg meer dan ooit. Dat vindt ook Ahmed Marcouch, de burgemeester van Arnhem. In een speciale campagnevideo benadrukt hij het mooie en dankbare vak van leraar: “Jij bent leraar. Nu nóg meer dan ooit. Dat is wat we noemen, een klasse prestatie. Dus namens heel Arnhem, dankjewel”.

Social campagne

De campagne zal de komende maand te zien zijn op LinkedIn, Snapchat, Instagram en Facebook. Via de campagnesite www.wordleraarinarnhem.nl kunnen bezoekers informatie vinden over hun route naar een baan in het primair onderwijs. Vanuit de campagnesite worden bezoekers gemakkelijk doorverwezen naar meer informatie over de HAN Pabo, zij-instromen of actuele regionale vacatures.

Project regionale aanpak lerarentekort Arnhem

Sinds eind vorig jaar slaan De Onderwijsspecialisten, Flores Onderwijs, Delta Scholengroep en de Hogeschool Arnhem-Nijmegen (HAN) opnieuw de handen ineen om het lerarentekort in de regio Arnhem aan te pakken. Dit doen ze deze keer met hulp van subsidie uit het programma Regionale aanpak lerarentekort Arnhem-Renkum. De campagne Word meer dan leraar is in samenwerking met communicatiebureau GH+O ontwikkeld en maakt deel uit van deze samenwerking.

Campagnepagina Word meer dan leraar