Terug

Arbeidscontract bij Mantel voor Chris en Milan

Hapjes en drankjes, slingers en een ruimte vol trotse familieleden en begeleiders. Op dinsdag 23 mei was het feest bij het distributiecentrum van Mantel. Twee (voormalig) leerlingen van De Onderwijsspecialisten tekenden een arbeidscontract. Zij sluiten hun leer-werkstage hierbij af en stromen uit in het werkveld. We zijn super trots!

Feestelijke afsluiting, serieus begin

Chris loopt de kantineruimte binnen met een brede glimlach, goedgevulde sleutelbos en een tag. “Hier eet ik altijd een tosti met het team” zegt hij trots tegen zijn vader. Milan zit er ook met een volle tafel vol familie. Chris, voormalig leerling van het Prisma College en Milan (Vierbeek College) begonnen een jaar geleden met hun leer-werkstage samen met 3 andere deelnemers, dit beviel zo goed dat ze vanaf heden officiële werknemers zijn van Mantel. Een mooi en bijzonder moment voor iedereen aanwezig. “Ik zweef van trots” aldus de vader van Chris.

Samen met de omgeving

Praktijkonderwijs en speciaal onderwijs slaan steeds vaker de handen ineen. In regio Midden-Gelderland trekken 13 scholen samen op. De netwerkcoördinator vso/Pro heeft hierin een verbindende rol. De gezamenlijke uitdaging is een goede aanpak in de transitie van onderwijs naar een passende plek in de maatschappij. Eén van de manieren om dit te bereiken zijn gezamenlijke projecten in de Arbeidsmarktregio in het kader van de regionale aanpak jeugdwerkloosheid.

Samen met Mantel

Eén van deze projecten is de samenwerking met fietsbedrijf Mantel. Het Werkgevers Service Punt, de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) en vso/Pro werken in dit project samen met het bedrijf Mantel om uitstroomleerlingen de mogelijkheid te bieden om gedurende een jaar stage te lopen bij deze werkgever, om daar vervolgens ook in dienst te kunnen komen, net zoals Chris en Milan.