'Als stagiaire bijzondere kinderen iets leren en leren van bijzondere kinderen!'


Studente Chion loopt stage op De Vaart in Oosterbeek.

Mijn naam is Chion Hassan. Ik zit in het 2e jaar van de opleiding Maatschappelijk Zorg met de uitstroomrichting Persoonlijk begeleider specifieke doelgroepen op Rijn IJssel Kronenburgsingel. 

De reden dat ik stage wilde lopen op De Vaart is, omdat ik het heel erg leuk vind om met mensen te werken die extra ondersteuning nodig hebben. De doelgroep kinderen met een gedragsprobleem gecombineerd met een leerachterstand was voor mij een hele nieuwe doelgroep waar ik nog geen ervaring mee had. Het leek mij dus ook leuk om een nieuwe uitdaging aan te gaan met deze doelgroep. Na een dag meelopen op De Vaart, wist ik al meteen dat dit de doelgroep is waar ik later mee wil werken. Wat ik zo ontzettend leuk vind aan mijn stage, is dat iedere dag anders is. Elke ochtend wanneer ik naar stage ga stel ik mezelf de vraag: 'wat zal er vandaag gaan gebeuren'. 

Wat belangrijk is tijdens deze stage, is dat je heel stevig in je schoenen moet staan. Alle collega's op De Vaart helpen je hier aan te werken. Je wordt niet beschouwd als een stagiaire, maar als een collega, in hoeverre dat kan. Ook kan je altijd terecht bij de collega's. Dat is in dit werkgebied super belangrijk, vind ik. Het allermooist binnen deze stage vind ik dat je een band opbouwt met de kinderen en dat deze band alleen maar sterker wordt. Ieder kind is anders en heel bijzonder en dat vind ik een leuke maar soms lastige uitdaging.

In de reeks verhalen 'Ik ben een onderwijsspecialist' vertelt een onderwijsspecialist wat zijn of haar baan speciaal maakt. Deze keer vertelt Chion (Stagiair De Vaart) over haar hart voor leerlingen met speciale behoeften.