Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud
Omhoog
Aanmelden
 • Wij bieden (voortgezet) speciaal onderwijs en begeleiding aan leerlingen die extra ondersteuning nodig hebben.
   
  De Onderwijsspecialisten
  Vossenstraat 6
  6811 JL Arnhem
  T 026 - 353 74 80
  info@deonderwijsspecialisten.nl
   
  twitter.pngLinkedIn.pngyoutube.pngfacebook.png

Ons onderwijs

 • Het belangrijkste dat onze scholen doen, is goed onderwijs geven - net als een gewone school. De leerlingen krijgen taal, rekenen en andere verplichte vakken, afgestemd op hun eigen niveau. Ook kunnen ze bij ons een diploma halen. Wat onze scholen speciaal maakt, is dat uw kind er precies de ondersteuning krijgt die het nodig heeft, maar die een reguliere school niet altijd voldoende kan geven.

Dat doen we bijvoorbeeld met aangepaste leermiddelen, extra begeleiding in de klas en leerkrachten die speciaal hiervoor opgeleid zijn. U als ouder bent onze belangrijkste partner als het gaat om de ontwikkeling van het kind.

Waar zijn we goed in?

Iedere school van De Onderwijsspecialisten richt zich op een bepaald soort begeleiding en voorzieningen. Zo hebben wij scholen die deskundig zijn op het gebied van lichamelijke beperkingen, en andere die vooral goed zijn in het helpen van kinderen die moeilijk leren, of kinderen met gedragsproblemen. Onze leraren hebben een speciale opleiding gehad en delen hun kennis en ervaring met elkaar.

Lees meer over onze deskundigheid »

Wat willen we bereiken?

Onze leerlingen werken toe naar een betaalde baan, vervolgonderwijs of een plek in de dagbesteding. We kijken vooral naar wat een leerling kan, en we leren kinderen zo goed mogelijk hoe ze zichzelf kunnen redden. Bijvoorbeeld hoe ze zelfstandig kunnen reizen, of hoe ze zich moeten gedragen op de werkplek. Zo helpen we onze leerlingen op weg naar een toekomst waarin ze zo zelfstandig mogelijk kunnen zijn.

Lees meer over onze focus op de toekomst »

Wat doen we extra?

Onze scholen zetten zich in voor een brede ontwikkeling van de leerlingen. Omdat sociale en lichamelijke ontwikkeling voor onze leerlingen niet altijd vanzelf gaat, besteden wij ook extra aandacht aan activiteiten als sporten en bewegen, omgaan met anderen, en het huishouden doen. Zo bereiden we leerlingen voor op alles waar ze later mee te maken krijgen.

Lees meer over brede ontwikkeling »

En als een leerling zorg nodig heeft?

Veel van onze leerlingen hebben zorg nodig om onderwijs te kunnen volgen, bijvoorbeeld hulp bij het eten of bewegen. We werken daarom nauw samen met partners in de (jeugd)zorg en revalidatie. Vaak hebben deze specialisten ook fysiek een plek binnen onze scholen, zodat leerlingen onder één dak alle ondersteuning krijgen die ze nodig hebben.

Lees meer over zorg op school »


Ons Onderwijs

:

Help (nieuw venster)