Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud
Omhoog
Aanmelden
 • Wij bieden (voortgezet) speciaal onderwijs en begeleiding aan leerlingen die extra ondersteuning nodig hebben.
   
  De Onderwijsspecialisten
  Vossenstraat 6
  6811 JL Arnhem
  T 026 - 353 74 80
  info@deonderwijsspecialisten.nl
   
  twitter.pngLinkedIn.pngyoutube.pngfacebook.png

Susan Spekschoor wint Prowise-actie ‘Deel je beste les’

 • Afgelopen vrijdag werd onze collega Susan Spekschoor in het zonnetje gezet. De jury van Prowise verkoos haar les ‘Vervoer’ tot de beste les in de actie ‘Deel je beste les’. Susan won hiermee een splinternieuwe All-in-One PC. Om iets meer te weten te komen over haar ingezonden les, stelden we haar een aantal vragen.

​Wat voor les heb je ingestuurd en kan je daar iets over vertellen?

Ik heb een les over vervoer gemaakt voor kinderen van 4 tot 7 jaar. In de les komen verschillende onderdelen langs, zoals rekenen (tellen), taal (woordjes lezen en koppelen aan afbeeldingen), sorteren (welk voertuig heeft twee of vier wielen?) en kleuren (kleurplaat kleuren met behulp van de pennen en kleuren van Prowise). Daarnaast kunnen kinderen een praatplaat bekijken en hier stukjes uit terugzoeken, een quiz over vervoer maken, zelf een weg maken met voorwerpen uit de omgeving en een mindmap aanvullen met woorden. In de les zitten meerdere interactieve gereedschappen van Prowise verwerkt, zoals ProConnect bij de quiz en de mindmap. Hiermee kunnen kinderen via een device (tablet of smartphone) contact maken met de les en zo de vragen in de quiz beantwoorden of woorden aanleveren voor de mindmap.

Wat heeft je doen besluiten om de les in te sturen?

Ik had de wedstrijd gezien, maar had niet meteen de gedachte om een les in te sturen. Laatst was er een inspiratiesessie op De Ziep (school voor voortgezet speciaal onderwijs) en daar was ook de All-in-One PC aanwezig en die heb ik bekeken. Toen werd ik wel erg enthousiast en heb alsnog besloten om de les over vervoer in te sturen.

Zet je interactieve lessen ook in binnen je werk als ambulant begeleider?

Volgende week is mijn laatste week als ambulant begeleider, na de zomervakantie start ik als leraar op De Ziep. Daar zal ik de All-in-One PC zeker in gaan zetten in de lessen. Zo kun je met een klein groepje leerlingen interactief aan de slag. Door middel van zelfgemaakte lessen of kant en klare tools die Prowise aanbiedt en waar je als leerling en leraar direct mee aan de slag kunt. Daarnaast zijn er in de community van Prowise lessen te vinden die leraren met elkaar delen. Maar de All-in-One PC kan ook ingezet worden als verwerking bij een instructie. Het is een pc en tablet in één.

Wat vind je ervan dat je gewonnen hebt?

Ik was enorm verrast! Ik werd om 11:50 uur door onze jongste dochter (op de school van onze kinderen) naar binnen gevraagd. In de klas stond Menno van Prowise met een certificaat en een groot cadeau. Er werd gezongen en we mochten op de foto. Ik ben enorm blij met deze prijs. Naast het feit dat ik het een hele eer vind. In het weekend heb ik thuis alles rustig bekeken, meerdere accounts aangemaakt en enkele apps geïnstalleerd. Een prachtige prijs voor thuis en op mijn werk! Hier ga ik veel plezier aan beleven.
 
Meer informatie over Prowise en de les zelf vind je op de website van Prowise. Wil je meer weten over de les van Susan? Stuur dan een mail naar Susan Spekschoor via s.spekschoor@deonderwijsspecialisten.nl. De les zelf is te vinden op de website van Prowise, maar is alleen te bekijken met een (gratis of betaalde) account.
 
Wij feliciteren Susan met haar mooi behaalde resultaat en wensen haar veel succes en plezier bij alle lessen die ze nog gaat geven!

Uitgelicht

:

Help (nieuw venster)