Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud
Omhoog
Aanmelden
 • Wij bieden (voortgezet) speciaal onderwijs en begeleiding aan leerlingen die extra ondersteuning nodig hebben.
   
  De Onderwijsspecialisten
  Vossenstraat 6
  6811 JL Arnhem
  T 026 - 353 74 80
  info@deonderwijsspecialisten.nl
   
  twitter.pngLinkedIn.pngyoutube.pngfacebook.png

Onvergetelijke dagen voor Sport P.A.’ers Gijs en Willemein

 • Sport Professional Assistants (P.A.) Gijs en Willemein, leerlingen van Vierbeek College, behaalde dit jaar het certificaat ‘Ik ben P.A.’. Zij zijn, door de cursus ‘Ik ben P.A.’ en het opdoen van praktijkervaring, in staat om sportieve activiteiten te organiseren en te begeleiden.
De cursus is praktisch en doelgericht en de leerlingen ontvangen, als ze alle competenties en vaardigheden beheersen, een echt
Sport P.A.-certificaat. de cursus wordt georganiseerd door Special Heroes. Door het behalen van hun certificaat zijn Gijs en Willemein uitgenodigd om een watersportdag te organiseren voor leerlingen van het speciaal basisonderwijs op het Robinson Crusoe Eiland in de Loosdrechtse Plassen.
 
Loes Donderwinkel, docent sport en bewegen Vierbeek College, vertelt wat het tweedaagse watersportevenement voor haar leerlingen heeft betekend:
“Dit schooljaar hebben we op Vierbeek College voor het eerst Sport P.A.’ers opgeleid en vier leerlingen hebben het certificaat ‘Ik ben P.A.’ behaald waaronder Gijs en Willemein.
Op de eerste dag mochten Gijs en Willemein zelf ervaring opdoen met watersport, zoals zeilen, kanoën, suppen en waterskiën. De volgende dag moesten ze aan de bak door een programma te maken en te organiseren samen met de Sport P.A.’ers van vso Mariëndael. Gedurende de dag hebben ze de leerlingen begeleid met verschillende watersportactiviteiten zoals bijvoorbeeld suppen (peddelen op een surfplank).
Het was een super en bijzondere ervaring voor Gijs en Willemein, die veel geleerd hebben van de watersport tweedaagse. Ze hebben zich goed ontwikkeld met betrekking tot het functioneren in sociale situaties en het ontwikkelen van hun persoonlijk toekomstperspectief. Maar het belangrijkste was dat ze veel plezier hebben gehad en ik denk dat ze de tweedaagse niet gauw zullen vergeten.”
 
Gijs: “Ik vond het heel erg leuk om te leren suppen en om andere kinderen instructies te geven. Ik heb dit jaar sowieso veel geleerd tijdens de lessen Sport P.A. en vooral van Loes hoe je ook sportlessen moet geven.”
 
Willemein: “Ik vond echt alles leuk. Er was een gezellige sfeer met de andere school. ‘Kneeboarden’ was best pijnlijk, maar heel gaaf om te doen!”
 

Uitgelicht

:

Help (nieuw venster)