Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud
Omhoog
Aanmelden
 • Wij bieden (voortgezet) speciaal onderwijs en begeleiding aan leerlingen die extra ondersteuning nodig hebben.
   
  De Onderwijsspecialisten
  Vossenstraat 6
  6811 JL Arnhem
  T 026 - 353 74 80
  info@deonderwijsspecialisten.nl
   
  twitter.pngLinkedIn.pngyoutube.pngfacebook.png

Leerlingen van De Toekomst werken samen voor het goede doel

 • Leerlingen uit klas Bovenbouw 2 van De Toekomst zijn al weken bezig om geld in te zamelen voor het goede doel. Hoe? Door de locatie aan de Bosrand elke dinsdag om te toveren tot een restaurant. Familie, vrienden en schoolgenoten kunnen daar genieten van een heerlijke maaltijd die wordt gemaakt en geserveerd door de leerlingen. Het geld dat ze hiermee ophalen wordt volledig geschonken aan de actie van 3FM, Serious Request. Uiteraard gaan de leerlingen het opgehaalde bedrag zelf naar het glazen huis in Apeldoorn brengen. De klas heeft tot nu toe €700 opgehaald!
Kirsten (16) geeft een rondleiding door het restaurant (de school) en vertelt honderduit over haar werkzaamheden en die van haar klasgenoten. “Door mijn stage bij een cateringbedrijf heb ik al ervaring met werken in de horeca. Ik vind het erg leuk om te koken maar ik vind serveren ook leuk. Tijdens de lunch heet ik vaak de gasten welkom; ik vertel dan waarom we meedoen aan Serious Request en waar we geld voor ophalen. Het thema van dit jaar is dat gezinnen weer bij elkaar kunnen komen als die door een ramp of oorlog elkaar kwijt zijn geraakt. Als ik klaar ben met praten, serveer ik samen met mijn groepje het eten uit, vandaag serveren we spaghetti. Een ander groepje heeft het eten klaargemaakt. Er is ook een groepje die de administratie doet, zij tellen het geld dat is opgehaald. We zijn een hecht team, ieder weet goed wat ie moet doen en daarom gaat het samenwerken ook heel goed.”
Tina Veenhof, leerkracht en initiatiefneemster, vertelt hoe enthousiast de leerlingen vanaf het begin waren. “Het idee om mee te doen aan Serious Request is eigenlijk een aantal jaren geleden al begonnen met het serveren van erwtensoep aan mijn collega’s, zij konden voor een klein bedrag een kop soep bij mij kopen. Dit werd goed ontvangen en daardoor ontstond het idee om leerlingen hier ook te bij betrekken. Het is een mooi project. Enerzijds om geld op te halen voor Serious Requeust. En anderzijds omdat leerlingen zich ontwikkelen in hun werknemersvaardigheden, zoals samenwerken in een hoog tempo, organiseren en plannen en het verdelen van taken. Het mes snijdt dus aan twee kanten.”

Uitgelicht

:

Help (nieuw venster)