Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud
Omhoog
Aanmelden
 • Wij bieden (voortgezet) speciaal onderwijs en begeleiding aan leerlingen die extra ondersteuning nodig hebben.
   
  De Onderwijsspecialisten
  Vossenstraat 6
  6811 JL Arnhem
  T 026 - 353 74 80
  info@deonderwijsspecialisten.nl
   
  twitter.pngLinkedIn.pngyoutube.pngfacebook.png

Kinderboekenweek: Leerlingen over hun boek

 • Deze week is het Kinderboekenweek en daarom hebben we drie leerlingen, van verschillende scholen van De Onderwijsspecialisten, gevraagd of zij iets willen vertellen over het boek dat ze nu aan het lezen zijn.

​Niels (10 jaar) uit groep Groen op so Lichtenbeek over zijn lievelingsboek
 
“Het allerleukste vind ik filmpjes kijken op YouTube. Maar daarna komt lezen, want ik lees al AVI-niveau 7. Op school lees ik nu een heel spannend boek dat gaat over een jongen en meisje die allemaal spannende dingen beleven. Het boek heet ‘Schaduw over Koningsdag’ en ik heb het boek al bijna uit. Als ik het boek uit heb mag ik erover vertellen aan de kinderen in de klas. Tijdens het vak Taal moet je hardop lezen in de klas. Maar we lezen ook vaak in groepjes van vier kinderen en dan help weleens ik andere kinderen. Als ik thuis ben lees ik meestal stripboeken; die van Jan, Jans en de kinderen zijn mijn lievelingsstripboeken. Die vind ik grappig, vooral die vader!”
 
Het thema van de Kinderboekenweek 2017 is ‘Gruwelijk Eng’ en daarom is er een ontdeklab-lokaal ingericht waar leerlingen leuke maar griezelige spullen kunnen tentoonstellen. In het lab kunnen ze ook foto’s maken van zichzelf met de iPad en daar een filter van griezelig figuur over heen plakken. Ook wordt het liedje 'Gruwelijk Eng' van Kinderen voor Kinderen extra vaak gedraaid in de klas.


Damian (10 jaar) zit in groep Lavendel (leerroute 3/4) van De Wegwijzer.
 
“Ik vind het boek dat ik nu aan het lezen ben, wel een van de spannendste boeken die ik ooit heb gelezen. Het boek heet ‘Getaway’ en gaat over Karlijn en Chris. Hun vader is vrachtwagenchauffeur en tijdens de zomervakantie mogen ze met hem mee en dan ontdekken ze iets geheims van een andere vrachtwagenchauffeur. Dan gebeuren er allemaal spannende dingen. Ik weet alleen nog niet hoe het afloopt want ik heb het boek nog niet uit. Ik hoop dat ik straks weer wat eerder klaar ben met mijn werk, dan kan ik weer verder lezen!
Juf Anke en juf Elise vertelden dat we tijdens de Kinderboekenweek ook nog samen met de klas een boek gaan maken. Dat lijkt me heel leuk maar ik hoop dat er ook nog tijd over is om buiten te spelen want dat vind ik het allerleukste.”
 
Groep Lavendel van De Wegwijzer heeft tijdens de Kinderboekenweek een speciaal lespakket waarbij er extra aandacht wordt besteed aan boeken en lezen. Ze gaan klassikaal een boek maken en daarnaast gaan de oudste leerlingen voorlezen aan de leerlingen in de onderbouw. Ook wordt het liedje ‘Gruwelijk Eng’ van Kinderen voor Kinderen extra vaak gedraaid en mogen de leerlingen meedansen in de klas.Amber (9 jaar) zit in groep 5/6 van so Mariëndael in Doetinchem.

“Ik vind lezen heel leuk omdat ik al kon lezen toen ik vijf jaar was. Thuis lees ik vaak boekjes uit de Walt Disney- reeks en daarvan vind ik het Donald Duck boek het leukste. Hij doet vaak domme dingen en dat vind ik heel grappig. Als ik ’s avonds naar bed ga leest mijn moeder voor, we zijn nu bezig in het boek ‘Superjuffie’. Zelf lees ik vaak ’s ochtends in mijn bed. Ik ben vaak al vroeg wakker en mag pas na 7 uur mijn bed uit, dus als ik eerder wakker ben dan ga ik lezen. Op school lees ik nu het boek De Zwijnenbende van Jan Paul Schutten en dit vind ik ook een heel leuk boek. Vaak als ik mijn werk af heb mag ik in mijn boek gaan lezen. Soms lezen we ook in groepjes en help ik andere kinderen met moeilijke woorden.”

Uitgelicht

:

Help (nieuw venster)