Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud
Omhoog
Aanmelden
 • Wij bieden (voortgezet) speciaal onderwijs en begeleiding aan leerlingen die extra ondersteuning nodig hebben.
   
  De Onderwijsspecialisten
  Vossenstraat 6
  6811 JL Arnhem
  T 026 - 353 74 80
  info@deonderwijsspecialisten.nl
   
  twitter.pngLinkedIn.pngyoutube.pngfacebook.png

iXklas van start!

 • Vorige week dinsdag is de iXklas van start gegaan. Deze speciale klas in het iXperium is een samenwerking tussen de scholen van De Onderwijsspecialisten en de pabo-opleiding van de Hogeschool Arnhem Nijmegen (HAN). Aan de iXklas zijn zowel leerlingen uit het voortgezet speciaal onderwijs (vso) als pabo-studenten verbonden.

Het is de bedoeling dat de komende tijd een aantal vso-leerlingen van De Ziep en Het Prisma samen met de pabo-studenten les krijgen op het iXperium, werken aan hun eigen leerdoelen en zich verdiepen in ict-mogelijkheden die het iXperium biedt. Op deze manier kunnen zij hun interesse verbreden en kiezen voor een uitstroommogelijkheid op ict-gebied. Daarnaast is het de bedoeling dat de pabo’ers, samen met de vso-leerlingen, een opdracht bedenken op ict-gebied.

De vso-leerlingen worden tijdens de lessen in de iXklas begeleid door hun docent of onderwijsbegeleider, de iCoördinator is aanwezig en ondersteunt de leerlingen met hun leerdoelen. Tijdens de eerste les (zie foto) hebben de leerlingen en studenten met elkaar kennisgemaakt. En in het kader van de zelfredzaamheid van de vso-leerlingen werden er al mogelijkheden besproken om zelfstandig naar de iXperium te reizen met behulp van een app. Sommige leerlingen zagen al mogelijkheden om samen te reizen met een pabo-student.
De samenwerking is een mooi initiatief enerzijds voor de vso-leerlingen die zich kunnen verdiepen in ict en anderzijds om de pabo-studenten kennis te laten maken met het speciaal onderwijs. Vooralsnog doen er leerlingen van De Ziep en Het Prisma mee met de iXklas maar de verwachting is dat de klas nog wordt uitgebreid met leerlingen van andere scholen van De Onderwijsspecialisten. Dus mochten er nog leerlingen zijn die zich voor de iXklas willen opgeven, dan kunnen zij zich hiervoor aanmelden door een mail te sturen aan Elle Peters e.peters@deonderwijsspecialisten.nl 

Nieuws

:

Help (nieuw venster)