Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud
Omhoog
Aanmelden
 • Wij bieden (voortgezet) speciaal onderwijs en begeleiding aan leerlingen die extra ondersteuning nodig hebben.
   
  De Onderwijsspecialisten
  Vossenstraat 6
  6811 JL Arnhem
  T 026 - 353 74 80
  info@deonderwijsspecialisten.nl
   
  twitter.pngLinkedIn.pngyoutube.pngfacebook.png

Veel belangstelling voor startbijeenkomst ACT

 • Dinsdag 20 februari vond de startbijeenkomst van de Acadamy for Talent and Community (ACT) plaats aan de Akkerwindestraat 71 in de wijk Malbruggen (Arnhem).
Het was een druk bezochte bijeenkomst waarbij belangstellenden konden kennismaken met ACT. Onder de bezoekers waren de samenwerkingspartners van De Onderwijsspecialisten, RijnIJssel College, Hogeschool Arnhem Nijmegen (HAN), de gemeente Arnhem (wethouder R. König) ook volop vertegenwoordigd.​

De dames van Samsa Sama trakteerden de bezoekers bij binnenkomst op heerlijke wereldgerechtjes zoals Indonesische pie’s en lumpers. Met een gevulde maag werden de bezoekers vervolgens uitgenodigd om deel te nemen aan een  ‘Open Space Meeting’. Tijdens deze meeting werden vraagstukken op het gebeid van onderwijs, arbeid, gezondheid en welzijn met elkaar besproken. Bijvoorbeeld ‘Een veerkrachtige samenleving, wat verstaan we daaronder?’, ‘Welke competenties heb je als hedendaagse docent nodig?’ of ‘Op welke manier kun je jongeren motiveren tot school, werk, activiteiten?’. De opbrengsten van de ‘Open Space Meeting’ worden gebruikt als input om gezamenlijk vorm te geven aan het onderwijsconcept ‘ACT’. Ook konden de bezoekers zich aanmelden om deel te nemen aan klankbordgroepen die onderdeel worden van een onderzoekslijn binnen de Nationale Wetenschapsagenda van TNO.

Vanaf 4 april worden er wekelijks op woensdag werksessie middagen van 13-16uur georganiseerd waar onderwijspartners, ouders, docenten en leerlingen, bestuurders en beleidsmakers, sociaal-maatschappelijke en commerciële bedrijven met elkaar in aan de slag gaan om vraagstukken met elkaar op te lossen.

Kijk voor meer informatie op www.a-ct.nl/ 

Nieuws

:

Help (nieuw venster)