Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud
Omhoog
Aanmelden
 • Wij bieden (voortgezet) speciaal onderwijs en begeleiding aan leerlingen die extra ondersteuning nodig hebben.
   
  De Onderwijsspecialisten
  Vossenstraat 6
  6811 JL Arnhem
  T 026 - 353 74 80
  info@deonderwijsspecialisten.nl
   
  twitter.pngLinkedIn.pngyoutube.pngfacebook.png

Scholen speciaal onderwijs en speciaal basisonderwijs regio Arnhem presenteren gezamenlijke folder

 • Donderdag 7 december is de folder ‘Het Past’ gepresenteerd tijdens de kick-off op het Vierbeek College in Oosterbeek. De folder is een initiatief van verschillende scholen uit het speciaal onderwijs (so), speciaal basisonderwijs (sbo) en het samenwerkingsverband PassendWijs in de regio Arnhem.
De scholen hebben nadrukkelijk de samenwerking gezocht om een gezamenlijke folder, waarin ze hun schoolprofielen beschrijven, uit te geven voor diverse partners zoals: reguliere basisscholen, zorginstellingen, wijkteams, gemeentes etc. Op deze manier kunnen ze leerlingen doorverwijzen naar de juiste onderwijsplek, zodat de leerling het onderwijs krijgt dat hij of zij nodig heeft.
De deelnemende so-scholen van De Onderwijsspecialisten zijn De Brouwerij, De Vaart, (Oosterbeek), Lichtenbeek en De Ommezwaai (Arnhem). De sbo-scholen die meedoen zijn De Klaproos, De Piramide, De Horizon (Arnhem), Sterrenbos (Dieren) en De Vlinderboom (Bemmel).
 
“De folder is een ideaal middel om het schoolprofiel toe te lichten zodat samenwerkingspartners zorginstellingen in een oogopslag kunnen zien welke school waarin gespecialiseerd is. Zo kunnen leerlingen worden doorverwezen naar de school die het beste bij ze past. En hiermee voorkom je handelingsverlegenheid.” - Wim van Schaik, directeur so De Vaart.
 
De kick-off werd gepresenteerd door columnist Richard Engelfriet, onder andere bekend van het managementboek ‘De Succesillusie’. De directeuren namen trots de folder in ontvangst en deelden deze vervolgens uit aan het publiek.
Na afloop kon een ieder onder het genot van een hapje en een drankje nog even napraten.
 
Bekijk hier de folder

Nieuws

:

Help (nieuw venster)