Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud
Omhoog
Aanmelden
 • Wij bieden (voortgezet) speciaal onderwijs en begeleiding aan leerlingen die extra ondersteuning nodig hebben.
   
  De Onderwijsspecialisten
  Vossenstraat 6
  6811 JL Arnhem
  T 026 - 353 74 80
  info@deonderwijsspecialisten.nl
   
  twitter.pngLinkedIn.pngyoutube.pngfacebook.png

Samenwerking De Onderwijsspecialisten en Community Learning Center Arnhem wordt voortgezet.

 • De scholen van De Onderwijsspecialisten zetten de komende 3,5 jaar de samenwerking met het Community Learning Center (CLC) voort. In eerste instantie was de samenwerking aangegaan voor een jaar. Uit een evaluatie door beide partijen blijkt dat het voortzetten van de samenwerking zeer wenselijk is.

Vooral de bezoeken van scholen aan iXperium (onderdeel van het CLC) blijken een groot succes. Het iXperium, een fysiek lab in het gebouw van de PABO Arnhem, laat leraren en leerlingen uit het (voortgezet) speciaal en regulier onderwijs kennis maken en experimenteren met ICT-toepassingen. De leerlingen leren onderzoekend hoe zij ICT-middelen kunnen inzetten bij hun leerproces. Leraren doen kennis op over het inzetten van ICT-middelen tijdens hun les. Zij kunnen deze kennis toepassen tijdens hun lessen en delen met hun collega’s op school. Kortom een samenwerking die een directe bijdrage levert aan de ontwikkeling van leerlingen, leraren én studenten in het (speciaal) onderwijs.

Naast de schoolbezoeken aan het iXperium is er dit schooljaar ook gestart met de iXklas. De iXklas is een samenwerking tussen de scholen van De Onderwijsspecialisten en de pabo-opleiding van de Hogeschool Arnhem Nijmegen (HAN). Aan de iXklas zijn leerlingen uit het voortgezet speciaal onderwijs (vso) en pabo-studenten verbonden. Gezamenlijk hebben zij de afgelopen maanden gewerkt aan één opdracht. Enerzijds om de leerlingen uit het vso de mogelijkheden te laten verkennen om te kiezen voor een uitstroommogelijkheid op ICT-gebied. Anderzijds om de pabo-studenten te laten kennismaken met leerlingen uit het voortgezet speciaal onderwijs.

De samenwerking loopt in ieder geval t/m augustus 2021, waarbij de focus wordt gelegd op leren en lesgeven met ICT én de verbinding tussen het regulier en speciaal onderwijs. Hierdoor ontstaan er ongetwijfeld nog meer mooie initiatieven op het gebied van leren en lesgeven met ICT.​ 

Nieuws

:

Help (nieuw venster)