Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud
Omhoog
Aanmelden
 • Wij bieden (voortgezet) speciaal onderwijs en begeleiding aan leerlingen die extra ondersteuning nodig hebben.
   
  De Onderwijsspecialisten
  Vossenstraat 6
  6811 JL Arnhem
  T 026 - 353 74 80
  info@deonderwijsspecialisten.nl
   
  twitter.pngLinkedIn.pngyoutube.pngfacebook.png

Samenwerking De Onderwijsspecialisten en ACT

 • Wij vinden het belangrijk dat ook leerlingen die minder aansluiting hebben met traditioneel onderwijs een goed aanbod krijgen, daarom ontwikkelen we samen met partners nieuwe vormen van onderwijs. Een voorbeeld hiervan is de Academy for Community and Talent, oftewel ACT. Het gezamenlijke doel is deze leerlingen via een persoonlijk traject hun talenten te laten ontwikkelen, zo worden zij toe geleid naar arbeid of vervolgonderwijs.

Initiatiefnemer en projectleider van ACT is Hanno Ambaum. Hanno signaleerde dat er in onze samenleving een groep jongeren is met veel talent, die uit het systeem dreigt te vallen. Zij hebben ander onderwijs en andere begeleiding nodig dan in traditionele vormen van onderwijs geboden worden. Hieruit is ACT ontstaan. Act is een innovatielab met ondernemers, docenten en ouders die leerlingen begeleiden en coachen om het beste uit zich zelf halen zodat zij (weer) volwaardig kunnen deelnemen aan de maatschappij. Leerlingen die het éénjarige programma van ACT volgen, krijgen een individueel traject aangeboden gericht op hun talenten, kwaliteiten en groeibehoeften door middel van gepersonaliseerde en flexibele leerroutes. Het uiteindelijke doel is dat de leerlingen vinden in de arbeidsmarkt of vervolgonderwijs.


Naast De Onderwijsspecialisten werkt ACT ook samen met de HAN en ROC Rijn-IJssel. Leerlingen uit het vso, mbo en hbo gaan aan het project deelnemen in een gemengde groep. In samenwerking met TNO wordt er gefundeerd onderzoek gedaan naar de nieuwe onderwijsvorm ACT. Het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap steunt ACT door de Gelijke Kansen Alliantie.
 
Momenteel zijn de voorbereidingen in volle gang. De ambitie is om met ingang van het nieuwe schooljaar met de leerlingen en studenten te starten. Binnenkort wordt gestart met het samenstellen van een docententeam  waarmee het inhoudelijke programma wordt gemaakt. Ook vanuit De Onderwijsspecialisten gaan twee docenten deelnemen, de vacatures worden begin 2018 gesteld. In het nieuwe schooljaar starten zo’n 20 leerlingen van het Briant College met het programma van ACT. Wil je meer weten over ACT bekijk dan het filmpje via onderstaande link:
 

Nieuws

:

Help (nieuw venster)