Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud
Omhoog
Aanmelden
 • Wij bieden (voortgezet) speciaal onderwijs en begeleiding aan leerlingen die extra ondersteuning nodig hebben.
   
  De Onderwijsspecialisten
  Vossenstraat 6
  6811 JL Arnhem
  T 026 - 353 74 80
  info@deonderwijsspecialisten.nl
   
  twitter.pngLinkedIn.pngyoutube.pngfacebook.png

Leren autorijden met autisme tijdens de vakopleiding

 • In Renkum (regio Arnhem) is het project - START! Leren autorijden met autisme tijdens de vakopleiding - van start gegaan.
Het project betreft een samenwerking tussen De Onderwijsspecialisten, Siza, de HAN, Radboudumc, Autorijschool Blik op Autisme en stagebiedende bedrijven binnen de gemeente Renkum. De samenwerking verruimt voor jongeren met autisme de mogelijkheden voor het vinden van goede stages en regulier werk. Daarnaast onderzoekt het Lectoraat Levensloopbegeleiding bij Autisme van de HAN in hoeverre het leren autorijden voor de doelgroep ook invloed heeft op andere levensgebieden zoals werken, wonen en sociale contacten.

Autorijschool Blik op Autisme

Autorij-instructeur Jacco Schlingmann, werkzaam in de regio Arnhem/Renkum, begon een aantal jaren geleden met de ontwikkeling van een lesmethodiek Blik op Autisme. Tijdens de autorijlessen komt hij dagelijks in aanraking met jongeren met autisme, waaronder ook jongeren die vast zijn gelopen binnen de reguliere rijscholen. Deze jongeren hebben een specifieke manier van informatieverwerking waarop de rijlessen moeten worden aangepast.
 
Voor meer informatie over De Onderwijsspecialisten en het project START!, neem contact op met Tom van Duuren via t.vanduuren@mariendael.nl. Voor meer informatie over de autorijlessen, neem contact op met Jacco Schlingmann via info@blikopautisme.nl.
 
Het project START! wordt gesubsidieerd door het Innovatiefonds van de gemeente Renkum.

Nieuws

:

Help (nieuw venster)